Harden vratio Rokitse, Durent se iskupio

Džejms Harden doneo je prvu pobedu Hjustonu protiv Golden Stejta, Oklahoma Siti opet računa na Kevina Durenta, dok je Toronto vratio prednost domaćeg terena.

Izvor: AK

Petak, 22.04.2016.

08:09

Harden vratio Rokitse, Durent se iskupio
Foto: Getty images

Harden je košem 2,7 sekundi pre kraja meča doneo Rokitsima pobedu nad Voriorsima 97:96, za smanjenje u seriji na 2-1.

Durent je nakon jednog od najgorih izdanja u karijeri ubacio 34 poena za drugi trijumf Tandera nad Dalas Meveriksima 131:102, dok je Demar Derozan predvodio Reptorse do 101:85 za 2-1 protiv Indijana Pejsersa.

Malo je nedostajalo da Voriorsi dobiju Rokitse i u Teksasu bez svog MVP-ja Stefa Karija, imali su poen prednosti pred poslednjih nekoliko sekundi, a rival nije imao tajm-aut.

Međutim, Harden je opet pokazao da je jedan od najboljih "klač" šutera u ligi, tražio je loptu za sebe i 2,7 sekundi pre kraja pogodio skok-šut za važan trijumf Hjustona u prvoj rundi NBA plej-ofa.

Harden je meč završio sa 35 poena (11/26 iz igre, 4/14 tri), 9 asistencija, 8 skokova i dve ukradene lopte, a pratili su ga Donatas Motiejunas sa 14 poena i 13 skokova, te Dvajt Hauard sa po 13 poena i uhvaćenih lopti.

Najraspoloženiji u redovima Voriorsa bio je rezervni centar Mariz Spaits sa 22 poena, Klej Tompson je dodao 17 (7/20) ali je promašio svih sedam šuteva za tri, dok je Šon Livingston ubacio 16 poena.

Podbacio je i Drejmond Grin, postigao je tek 9 poena uz po 7 skokova i asistencija, imao je priliku da se iskupi nakon koša Hardena u poslednje tri sekunde, ali je njegov dribling završio u autu.

Golden Stejt vodi 2-1 u seriji koja se igra na četiri pobede, a naredni meč takođe se igra u Hjustonu, u nedelju. Pre dva dana Durent je promašio čak 26 šuteva iz igre, ali je superstar Tandera ekspresno pokazao da je to bio izuzetak i samo neverovatno loš dan.

Već u trećoj utakmici sa Dalasom, prvoj u Teksasu, dokazao je da je i dalje jedan od napadača u NBA ligi, ubacivši 34 poena Mevsima, od čega 20 u prvom poluvremenu.

"Kada igram dobro ne pravim posle toga žurku. Ako igram očajno, tada ne menjam ništa. Izađem na parket i radim isto ono što radim na svakoj utakmici", rekao je Durent koji je šutirao 7/9 u drugoj četvrtini.

Imao je sjajnu podršku od saigrača, Rasela Vestbruk je ubacio 26 poena uz 15 asistencija, 21 poen uz 8 skokova je dodao Enes Kanter, Dion Vejters je postigao 19, a Serž Ibaka 16 poena uz 6 uhvaćenih lopti.

Mevse je predvodio Vesli Metjuz sa 22 poena, 18 je postigao Rejmond Felton, igrao je i Dirk Novicki uprkos povredi i skupio 16 poena, 6 skokova i 5 asistencija, dok je Hose Huan Barea dodao 15 poena uz 7 proigravanja.

Tander vodi 2-1 u seriji, a četvrti meč igra se takođe u Dalasu, u subotu uveče. Reptrosi su brzo vratili stvari na svoj mesto, neočekivan poraz u prvom meču serije na svom parketu ih nije uznemirio, nakon što su izjednačili uspeli su da slave i u Indijani i opet steknu prednost domaćeg terena.

Konačno je proradio šut Demara Derozana i Kajla Laurija koji su postigli po 21 poen, nakon što su u prva dva meča zajedno šutirali 15/63 (1/17 za tri poena).

Derozan je Reptrose "nosio" na startu meča sa 12 poena u prvom periodu, a u trećem je stvar u svoje ruke preuzeo Lauri sa takođe 12 poena za ubedljiv trijumf u Indijanapolisu.

Najbolje ih je pratio Demari Kerol sa 17 poena, dok je Jonas Valančunas dodao 9 uz 14 skokova.

Pol Džordž je bio najefikasniji u Pejsersima sa 25 poena uz 10 skokova i 6 asistencija, 17 poena uz 8 uhvaćenih lopti imao je Majls Tarner, dok je Džordž Hil dodao 13 poena.

Četvrti meč se igra takođe u Indijani, u subotu uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: