Kari u dilemi: Ritam ili odmor? Oba

Najbolji igrač Golden Stejt Voriorsa Stef Kari neizvestan je za treći meč sa Hjustonom u prvoj rundi plej-ofa.

Izvor: SO

Četvrtak, 21.04.2016.

11:31

Kari u dilemi: Ritam ili odmor? Oba
Getty Images

Kari je povredio skočni zglob u prvoj utakmici, propustio je drugu, a po dolasku u Teksas rekao je:

“Na osnovu sadašnjeg osećaja, verovatno ne bih mogao da igram, ali već sutra moglo bi da bude drugačije. Ne bih mogao da igram u punoj brzini i da verujem u poteze koje obično pravim“.

Trener Voriorsa Stiv Ker ohrabren je time kako je Kari izgledao u sredu.

“Nije se moglo videti da hramlje, mnogo mu je bolje“.

Novinari su videli samo malo deo treninga u kojem je Kari pogodio sve tri trojke.

“Zakasnili ste, promašivao sam... Želim da budem zdrav i da ne dovedem sebe u situaciju da posle ne mogu da igram kada je ključno, ali istovremeno hoću i da zadržim ritam kako ne bih ’zarđao’. Nadam se da možemo da postignemo oba“.

I trener Ker razmišlja na isti način.

“Smešno mi je kad ljudi kažu: ’Daj mu dve nedelje slobodno i zglob će biti u redu’. Da, ali šta sa njegovim šutom, kontrolom lopte? Igrači žele da igraju i pred nama je sada jednačina ’odmor protiv ritma’ koju moramo da rešimo“.

Kari, koji je sa 30.1 poenom po meču prvi strelac regularne sezone, bio je impresioniran kako su njegovi saigrači i bez njega pobedili u drugom meču.

“Naravno, imamo dubok, talentovan tim sa igračima koji su sposobni da dobijaju plej-of utakmice i to moju situaciju čini lakšom. Dobro mi je uz tu misao, ali procenjujem situaciju samo na osnovu zdravlja, ne u odnosu na druge okolnosti“, zaključio je Kari.

Treći meč u seriji igra se u četvrtak u Hjustonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: