Evropski olimpijski komitet podržava FIBA

Predsednik Evropskog Olimpijskog komiteta (EOC) Patrik Hik podržao je odluku FIBA da suspenduje 14 nacionalnih saveza sa Evropskog prvenstva 2017.

Izvor: ÐN

Utorak, 19.04.2016.

16:35

Evropski olimpijski komitet podržava FIBA
Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Hik je poručio da privatne kompanije ne mogu da vode glavnu reč u košarci.

FIBA Evropa suspendovala je 14 reprezentacija iz Evrope, medju kojima je i Srbija, jer klubovi iz tih zemalja žele da se takmiče u Evrokupu.

"U potpunosti podržavam Patrika Baumana (generalni sekretar FIBA prim. aut). Duže vreme pokušavam da ukažem na opasnost jer profitabilne organizacije žele da otmu sport. Ako ih sada ne "ubijemo" sve će se oteti kontroli", rekao je Hik, a prenosi Eurohups.

Hik ističe da bi, ukoliko se ovako nastavi, privatne kompanije mogle da uzmu i organizaciju Olimpijskih igara", zaključio je Hik.

"FIBA je apsolutno u pravu i učinićemo sve da je podržimo", zaključio je Hik.

Zbog poslednjih dešavanja reprezentaciji Srbije preti da izgubi domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, pa čak i šansu da izbori plasman u Rio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: