Paunić među najboljim igračima kola u Endesi

Srpski košarkaš Ivan Paunić nastavio je sa odličnim igrama u dresu Fuenlabrade i u trijumfu nad Iberostarom sa Tenerifa sa 92:67 u 28. kolu Endesa lige.

Izvor: JT

Ponedeljak, 18.04.2016.

16:21

Paunić među najboljim igračima kola u Endesi
Starsportphoto

Paunić, koji igra u sjajnoj formi ove sezone, bio je jedan od najboljih u pobedi svog tima. On je za 30 minuta uspeo da postigne 18 poena, šutiravši slobodna bacanja 10-11 i za dva poena 4-7, za ukupan indeks korisnosti 23, što je peti najbolji učinak u toj rundi Endesa lige.

Bolji učinak od srpskog igrača imali su samo Albert Oliver i Fakundo Kampaco sa 26, odnosno Džonatan Tabu i Džastin Hamilton sa 24, dok su 23 indeksna poena ostvarili i Rafa Martined, Luk Sikma i Di Džej Sili.

Paunić je takođe ušao i među deset najboljih strelaca Endesa lige u ovoj sezoni i stigao do devete pozicije sa 13,1 poenom u proseku po utakmici. U Top10 su još i Dejan Musli na šestom sa 13,6, odnosno Stevan Jelovac sa 13,3 poena na osmom mestu.

Ekipa iz predgrađa Madrida je tokom gotovo celog susreta kontrolisala rezultat, a prelomila ga je u trećem periodu, koji je dobila sa 23:13. Pred poslednju četvrtinu, Fuenlabrada je imala prednost od 16 poena, ali se tu nije zaustavila, već je i u četvrtom periodu imala identičan pristup kao do tada.

Fuenlabrada je na Kanarskim ostrvima upisala 15. pobedu, pa sada ima isti skor kao Unikaha na šestom mestu tabele i na dobrom je putu da osigura plasman u plej-of. S druge strane Iberostar, koji je u prethodne dve utakmice na svom parketu savladao i Real Madrid i Laboral Kuču, je doživeo 15. poraz i nalazi se tri pozicije iza.

Naredna utakmica Paunića i njegove saigrače čeka naredne nedelje, kada dočekuju Laboral Kuču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: