Todorić o FIBA: Partizan od sada gleda samo sebe

Sportski direktora Partizan Dragan Todorić rekao je da su crno-beli stradali svaki put kada su radili u interesu srpske košarke.

Izvor:

Subota, 16.04.2016.

14:14

Todorić o FIBA: Partizan od sada gleda samo sebe
StarSport

Shodno tome, funkcioner crno-belih kaže da će klub od sada slediti samo svoj interes.

"Kad god smo radili nešto što je u interesu srpske košarke, mi smo nadrljali, tako da ćemo ovog puta slediti svoj interes. Mi smo svoju odluku doneli i ne znam šta bismo sada i o čemu razgovarali. Došao nam je predsednik kluba iz SAD (Nikola Peković) i bićemo u kompletnom rukovodećem sastavu. Razgovaraćemo o svemu o čemu bude bilo potrebno da se razgovara", rekao je Todorić.

FIBA Evropa opomenula je 14 košarkaških saveza jer su njihovi klubovi izabrali da od sledeće sezone učestvuju u Evrokupu, a ne u takmičenjima pod okriljem FIBA i zapretili izbacivanjem sa Evropskog takmičenja 2017. godine, kao i Olimpijskih igara u Riju.

Osim Srbije, pisma su poslata u Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Rusiju, Španiju, Bosnu i Hercegovinu, Litvaniju, Grčku, Izrael, Poljsku i Tursku. Klubovi Jadranske lige su na nedavnom sastanku odlučili da prihvate ponudu prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua o učešću u Evroligi i Evrokupu.

FIBA Evropa je navela da je zahtev i kopiju pisma poslala u FIBA, koja ja nadležna za svetska takmičenja. Partizan je odlučio da prihvati ponudu i da sledeće sezone igra u Evrokupu.

"Ne bih rekao da je sudbina srpske košarke u našim rukama, pre bih rekao da je u nečijim drugim", rekao je Todorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: