Radonjić: Evroliga!

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić smatra da plasman u finale ABA lige znači i plasman u Evroligu.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2016.

22:54

Radonjić: Evroliga!
Foto: Cedevita/Marin Sušiæ

Crveno-beli su savladali Cedevitu u Zagrebu 73:65 i sa 2-0 u seriji izborili duel sa Mega Leksom za titulu.

"Gradili smo se kroz sezonu, imali puno problema, bilo je teško, zato sam srećan i ponosan što smo sve zajednički izdržali i napravili rezultat jer po svemu sudeći ovo će značiti naš nastavak u Evroligi i sledeće godine", rekao je Radonjić

Radonjić je istakao da je na početku sezone bilo nemoguće napraviti ovakav rezultat.

"U kakvim smo problemima bili, od povreda na pripremama, na početku prvenstva, odlazak igrača, nesnalaženje. Izgledalo je tako da je nemoguće da se dođe do dobrih stvari, a večeras slavimo 2-0 protiv Cedevite", naveo je trener crveno-belih.

Radonjić je rekao da je pobedom nad Cedevitom napravljen dobar ambijent za ono što čeka ekipu jer "želi da bude bolja od Mega Leksa" u finalu i osvoji trofej u regionalnom takmičenju.

"Cedevita je uz nas najbolji tim, bez obzira na to što je Mega ušla u finale i napravila senzaciju. Ogromno zadovoljstvo proističe iz ukupnog stanja, imali smo težak prvi duel, težak put, pobedili u Malagi... Nije bilo nimalo jednostavno, ali izdržali smo", rekao je Radonjić.

Ukoliko Zvezda ne izbori plasman u plej-of Evrolige, finalna serije će početi 11. aprila, u suprotnom 29.

Šansu da "odloži" odbranu titule crveno-beli će imati u četvrtak kada gostuju Lokomotivi Kubanj u Krasnodaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: