24: Crvena zvezda iz Raške u klupsku istoriju

Crvena zvezda nastavila je dominaciju domaćim fudbalom, pošto je u zaostalom meču 26. kola Superlige deklasirala Novi Pazar kao gost – 4:0 (3:0).

Izvor:

Utorak, 22.03.2016.

15:00

24: Crvena zvezda iz Raške u klupsku istoriju
StarSport

Crveno-beli su na taj način nastavili strahovitu seriju pobeda – upisavši 24. uzastopni trijumf ove sezone, pa sada imaju čak 32 boda više od drugoplasiranog Partizana.

Takođe, ekipa Miodraga 'Grofa' Božovića je sigurnim izdanjem i slavljem u Raškoj ušla u istoriju najtrofejnijeg srpskog kluba jer je oborila rekord generacije Slavoljuba Muslina, sa početka milenijuma, po broju uzastopnih pobeda.

S druge strane, Novi Pazar, koji još uvek nije postigao pogodak u prolećnom delu sezone (480 minuta), ostao je posle 12 poraza na 12. mestu na tabeli sa 27 bodova.

Zvezda je pitanje pobednika praktično rešila već u prvih 45 minuta, pošto je na odmor otišla sa velikih tri gola prednosti. Gosti su poveli u 27. minutu posle kornera Luisa Ibanjesa i skoka Aleksandra Lukovića na ivici peterca, kome nije bilo teško da pogodi mrežu.
StarSport
Na 2:0 povisio je Ugo Vieira deset minuta kasnije, posle sjajnog prodora i centaršuta Damijena le Taleka, Portugalac je upisao 19. pogodak u sezoni, a bio je strelac i na devetom uzastopnom meču u Superligi.

Nije Zvezda prestajala sa napadima, da bi sve bilo gotovo u 43. minutu – kada je Jasmin Trtovac centaršut Srđana Plavšića neoprezno skrenuo u sopstvenu mrežu.

Drugo poluvreme nije bilo ni delimično zanimljivo kao prvo, gosti su rutinski kontrolisali dešavanja na terenu, da bi konačan rezultat susreta postavio Le Talek, posle novog dobrog centaršuta Plavšića.

Naredni cilj ekipe sa stadiona Rajko Mitić biće pokušaj sustizanja rekorda lisabonske Benfike, koja sa 29 uzastopnih trijumfa drži apsolutni evropski rekord.
StarSport
Već u prvom minutu došlo je do kratkog prekida, pošto su domaći navijači, koji slave rođendan svoje grupe, ubacili veliki broj papirnih traka u teren. Readarima su u pomoć priskočili i igrači na terenu, pa je susret ubrzo nastavljen.

Takođe, nedugo zatim, na istočnu tribinu počelo je da ulazi oko 500 navijača tima iz Beograda.

Prvu opasnost videli smo u šestom minutu, kada je domaćin imao prekid, ali nije bilo opasno po gol Damira Kahrimana. S druge strane, Zvezda je za kratko vreme izvela dva udarca iz ugla, a odbrana Pazaraca je u oba navrata bila dobro postavljena i raščistila je opasnost u svom kaznenom.

Na novu opasnost čekali smo do 13. minutu, kada je ponovo zapretio gost. Ugo Vieira je tražio prostor za centaršut na levom boku, driblingom je izbacio dvojicu čuvara, pre nego što je Trtovac igrao rukom na ivici kaznenog. Katai je poslao oštru loptu na prvu stativu, ali je pogodio samo defanzivca Pazara. Novi Pazar je odgovorio nepuna dva minuta kasnije, Micevski je dobio dugu loptu na ivicu kaznenog, ali je napadač domaćih u borbi za loptu faulirao kapitena Zvezde Aleksandra Lukovića.

Malo je nedostajalo da kiks Lukovića stvori stopostotnu šansu za Novi Pazar u 22. minutu, međutim iskusni defanzivac se ispravio u poslednji čas.

Kapiten Crvene zvezde napravio je još jednu grešku, ovoga puta napucavši Voja Ubiparipa ispred kaznenog, ali je ovaj veoma loše šutirao iskosa i poslao loptu nekoliko metara pored stative. U 27. minutu videli smo i prvu intervenciju golmana, a nekoliko sekundi kasnije i vodeći pogodak.

Živković je šut Kataija uspeo da skrene u korner, da bi Luis Ibanjes poslao loptu na peterac, upisavši svoju osmu asistenciju u sezoni, a Luković se ispravio za nekoliko slabijih intervenciju u defanzivi – zakucavši loptu sa pet metara u mrežu – 0:1. Aleksandar Luković upisao je prvi gol za crveno-bele posle deset godina, tačnije od sezone 2005/06.

Veliku šansu za 2:0 Zvezda je propustila u 35. minutu – Ibanjes je poslao centaršut na drugu stativu, ali Katai nije uspeo da je skrene u gol, već samo da je podigne visoko na prvu stativu, gde se Slavoljub Srnić našao u skoku, da bi od cele situacije na kraju gosti samo dobili novi korner.

Ipak, svega 180 sekundi kasnije, Beograđani su duplirali vođsto, posle školski odrađene akcije. Marko Petković je poslao dugu loptu iz auta, Demijen le Talek prevario dvojicu rivala i nastavio prodor po desnom krilu – usledio je idealan pâs za usamljenog Uga Vieiru koji je bio brži od Živkovića i glavom postigao svoj 19. gol u sezoni – 0:2.

Fantastični Portugalac nastavio je da održava prednost kao najbolji strelac Superlige, a bio je precizan i na devetom uzastopnom susretu u domaćem šampionatu. Meč je praktično bio rešen dva minuta pre odlaska na odmor, kada je Srđan Plavšić prošao po desnom boku i posalo loptu na peterac, a Jasmin Trtovac nespretno reagovao i smestio loptu u sopstveni gol – 0:3.

U uvodnih desetak minuta nastavka nije bilo previše opasnosti na obe strane, Zvezda je kontrolisala igru na sredini terena, a uspela je i da pripreti posle kombinacije Plavšića i Vieire.

Trener domaćih, Zoran Marić pokušao je nešto da promeni već na startu drugog dela igre, kada je uveo Pavlovića umesto Vasilića, odnosno Ruševića umesto Micevskog, ali to u startu nije donelo željeni boljitak. Posle prodora Ruševića, Pazar je prvi put zapretio u nastavku u 59. minutu, ali je udarac Ubiparipa sa distance bio izuzetno neprecizan.

Posle nešto sporijeg i slabijeg starta drugog poluvremena, u kom nismo videli pravu šansu, za samo nekoliko napada viđena je stopostotna šansa za Pazarce, a zatim i četvrti gol u mreži domaćina u režiji Demijena le Taleka u 65. minutu. Najpre je Novi Pazar propustio najbolju šansu na meču, kada su posle pokušaja loba Kataija izveli munjevitu kontru i našli se u situaciji 3 na 1 ispred Kahrimana, ali je golman gostiju na vreme izašao i sjajno odbranio udarac Osmanagića.

Kazna je stigla već u sledećem napadu, Plavšić je odlično centrirao sa desnog krila, a francuski vezista se iskrao na ivicu peterca i samo skrenuo loptu iza leđa golmana domaćina – 0:4.

Božović je situaciju na terenu iskoristio da izvede Kataija i na njegovo mesto pošalje Mihaila Ristića, da bi samo minut kasnije ušao i Zoran Rendulić, umesto kapitena Lukovića.

Domaći su u preostalih deset minuta imali priliku da barem prekinu post bez gola, ali je Radivojević iz dobre situacije loše zahvatio loptu. Rezultat je ostao nepromenjen, a Crvena zvezda ušla je u istoriju kluba 24. uzastopnim trijumfom u nacionalnom šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

218 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: