KSS podržava FIBA, klubovi po svom izboru

Na sednici srpskih predstavnika u ABA ligi sa KSS predloženo je da se prvo igra srpska liga, a tek onda da šampioni država igraju regionalno takmičenje.

Izvor: B92

Petak, 18.03.2016.

15:12

KSS podržava FIBA, klubovi po svom izboru
Starsport

Košarkaški savez Sribije podržao je sva takmičenja pod okriljem FIBA, uz dodatak da klubovi odlučuju o svojoj sudbini, odnosno svom izboru, da li će se takmičiti u Evroligi ili pod FIBA.

„KSS podržava ideju FIBA o osnivanju FIBA Lige šampiona, smatrajući da je postojanje takmičenja koje se isključivo zasniva na sportskim kriterijumima veoma važno za dalji razvoj košarke u Evropi. Činjenica je da će se klubovi osnivači ABA lige izjasniti o predlozima FIBA i Evrolige u nedelju 20. marta, te u ovom trenutku nije moguće prejudicirati kakva će njihova odluka biti. Imajući u vidu tu činjenicu, KSS izražava spremnost da predstavnici Košarkaške lige Srbije uzmu učešće u FIBA Ligi šampiona u skladu sa kvotama koje je FIBA odredila za region i Srbiju", navodi se u dopisu.

Klubovi, članovi Košarkaške lige Srbije, takođe su uz FIBA, a KSS će se potruditi da snosi troškove putovanja za klub koji bude odlučio da igra takmičenje FIBA.

U četvrtak, Košarkaški savezi Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine opredelili da njihovi klubovi od naredne sezone igraju takmičenja pod okriljem FIBA.

Još se nisu izjasnili Slovenci, a sudbina ABA lige posle novih poteza trebalo bi da bude poznata nakon sednice Skupštine regionalnog takmičenj, u nedelju u Zagrebu.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: