EU prihvatila žalbu Evrolige protiv FIBA

Evropska komisija, izvršni organ EU, prihvatila je žalbu Evrolige da je FIBA vršila pritisak na klubove kako bi se priklonili krovnoj košarkaškoj organizaciji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.03.2016.

14:17

EU prihvatila žalbu Evrolige protiv FIBA
Foto: Getty images

Evroliga je tužila FIBA zbog, kako je navela, neprihvatljive i ilegalne pretnje FIBA i članica federacija protiv klubova, igrača i sudija kako bi napustili Evroligu i Evrokup.

"FIBA je vršila pritisak na klubove. Prihvaćena je naša žalba, iako bi slučaj mogao da se oduži. U narednom periodu obavićemo razgovore sa Evropskom komisijom i FIBA", rekao je visoki funkcioner Evrolige Edvard Skot.

Čelnici najjačeg evropskog takmičenja poručili su da je cilj žalbe da klubovi, košarkaši i sudije sami odlučuju u izboru, bez pritisaka sa strane, čime se krši zakon Evropske unije.

Sve se ovo događa u želji FIBA da paralelno sa Evroligom organizije svoju Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: