Stef Kari.

Najbolji košarkaš današnjice Stef Kari postavio je novi neverovatan rekord u trijumfu Golden Stejt Voriorsa nad Oklahoma Siti Tanderom sa 121:118.

Izvor: JT

Nedelja, 28.02.2016.

10:03

Stef Kari.
Getty Images

Kari je utakmicu završio sa 46 poena i postigao je trojku 0,6 sekunde do kraja prvog produžetka za 53. pobedu ove sezone.

Ta trojka je bila 12. za zvezdu Voriorsa, čime je izjednačio rekord po broju trojki na jednoj utakmici, koji zajedno sa njim drže Donjel Maršal i Kobi Brajant.

I ne samo to, poštop je Kari tako nadmašio sopstveni rekord po broju trojki u jednoj sezoni, pomerivši lestvicu za dve u odnosu na prethodnu sezonu. Trojka za trijumf bila je 288. Karijeva ove sezone, a za rekord mu je bilo potrebno 58 utakmica.

Kari je od početka sezone u sjajnoj šuterskoj formi i prosečno beleži po pet trojki po meču, a pošto je ostalo još mnogo utakmica za njega do kraja, izvesno je da će rekord dalje padati iz utakmice u utakmicu. Novi rekord koji je Kari postavio je najbrže postavljen kada se gleda cela sezona, ne samo u košarci, već i celom američkom sportu. Zvezda Voriorsa je rekord postavila kada je do kraja sezone ostalo još 29,3 odsto utakmica. Najbliži Kariju je bio Vilt Čemberlen, koji je nadmašio svoj broj poena po jednoj utakmici u sezoni 1961/62 na 60. od 82 utakmice.

Kada je Beri Bonds postavio rekord po broju ’houmranova’ 2001. godine, to je učinio kada su mu ostale dve utakmice do kraja. Isti slučaj je bio sa Vejnom Greckijem u sezoni 1985/86, kada je nadmašio sopstveni rekord po broju poena u jednom sezonu. Ladanijan Tomlison je rekord po broju tačdaunova u jednoj sezoni postigao u 13. utakmici NFL sezone 2006. godine, a do kraja sezone je tada ostalo 18,8 odsto utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: