U-17: Stoličinih sedmorica novih

Selektor kadetske reprezentacije Srbije Ilija Stolica pozvao je sedam novih igrača za nove pripremne utakmice.

Izvor: B92

Subota, 20.02.2016.

15:22

U-17: Stoličinih sedmorica novih
Starsport

Reprezentacija je izgubila dva puta od Italije u Manzanu (1:3, 2:4) u sklopu priprema za plasman na Evropsko prvenstvo, a sada slede nove provere – protiv Bugarske, 25. februara u Jagodini i dva dana kasnije u Paraćinu.

Najviše promena bilo je u odbrani, pozive su dobili Jovan Vlalukin (Partizan), Aleksa Terzić (Crvena zvezda), Marko Ilić (OFK Beograd) i Marko Mandić (Partizan), a sa spiska su otpali Julijan Popović (Bajer, Leverkuzen) i Ranko Jokić (C. zvezda).

U veznom redu novo ime je Stefan Mihajlović (C. zvezda), a za razliku od meča sa Italijom, na spisku nema Milutina Đorđevića (Red Bul, Lajpcig). Promena je bilo i u napadu, izostaće Dejan Joveljić (C. zvezda) i Filip Stuparević (Rad), a pozvani su: Miloš Zličić (Vojvodina) i Nikola Lakčević (OFK Beograd).

Na spisku za dva duela protiv Bugarske nalazi se 21 igrač:

golmani: Aleksandar Popović (Partizan), Miloš Čupić (OFK Beograd)
odbrana: Marko Mandić (Partizan), Strahinja Bošnjak (Partizan), Jovan Vlalukin (Partizan), Marko Ilić (OFK Beograd), Mladen Devetak (Vojvodina), Aleksa Terzić (C. zvezda) Ranko Veselinović (Vojvodina)
srednji red: Njegoš Petrović (Rad), Melo Mišković (Paok), Igor Maksimović (Partizan), Veljko Nikolić (OFK Beograd), Armin Đerlek (OFKBeograd), Stefan Mihajlović (C. zvezda)
napad: Luka Ilić (C. zvezda), Nemanja Tomašević (C. zvezda), Đorđe Jovanović (Partizan), Miloš Zličić (Vojvodina), Matija Babović (OFKBeograd), Nikola Lakčević (OFK Beograd)

Elitna runda kvalifikacija za plasman na EP igra se u Poljskoj, a rivali ’orlićima’ biće Republika Irska (28. marta), Poljska (30. marta) i Crna Gora (3. aprila).

Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina održaće se u Azerbejdžanu od 5. do 21. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: