Sartid osvojio Kup Srbije i Crne Gore!

Izvor: B92

Četvrtak, 29.05.2003.

18:29

Default images

Fudbaleri Sartida osvojili su Kup Srbije i Crne Gore. Oni su u finalu, na stadionu Partizana, pobedili prošlogodišnjeg osvajača kupa, Crvenu zvezdu sa 1:0. Jedini gol, ujedno i zlatni, postigao je Marko Pantelić u 110. minutu posle odličnog šuta sa ivice šesnaesterca.

Posle 90 minuta prilično nezanimljive igre nije bilo golova, a najbolju šansu imali su Branko Bošković, koji je sa oko 16 metara šutirao snažno preko gola i Mladenović, čiji je šut iz prekida odbranio golman Sartida Žilić. Sa druge strane, Sartid nije ozbiljnije pripretio golu crveno-belih.  

Bilo je to svakako jedno od najlošijih finala Kupa od osnivanja avnojevske Jugoslavije i svakako najlošije otkako postoji SCG. Utakmica od koje je teško napraviti TV reportažu, gde šansi skoro da i nije bilo. Najzabavnije je bilo pre početka utakmice i tokom poluvremena, kada je na razglasu mogao da se čuje već zaboravljeni hit grupe Ambasadori, “Dodji u 5 do 5”, bilo je tu i Zane, Mano Negra, Valentina...

Onda su se na terenu pojavili fudbaleri i sve pokvarili...

"Rezultatska neizvesnost" trajala je skoro koliko i ona u sredu na "Old Trafordu", tako da možemo bar po nečemu da ovo finale poredimo sa onim iz Lige šampiona. Hit dana je član dežurne lekarske ekipe, koji je prilikom ukazivanja pomoći jednom od fudbalera Crvene zvezde, zastao kraj aut linije ne bi li se javio na mobilni telefon. 

Zvezdini navijači su bodrili crveno-bele od početka utakmice, ali kako je vreme odmicalo, skandiralo se “Marš iz Zvezde”, “File odlazi”, “Jedan je Slavoljub Muslin”, da bi se posle “zlatnog gola” Pantelića, čulo i “Uprava napolje”. Sav kontigent baklji, koje su bile planirane za proslavu, bačene su na teren, polomljeno je i nekoliko stolica, a kako nam je rekao direktor Partizanovog stadiona, Aleksandar Stepanović, razbijeno je i staklo na trofejnoj sali crno-belih.

Interesantno je da je u trenutku kada je Sartid došao do pobede, dvanaest godina ranije Tulio Laneze svirao početak finala u Bariju. Mnogo toga se promenilo...

izjave:

Fonet
Milenko Kiković, trener Sartida:
"Ulog je bio veliki, nijedna od ekipa nije želela previše da rizikuje. Da je pobedila Zvezda, ne bi bilo nezasluženo. Ipak, kada se sve uzme u obzir, mislim da smo zasluženo oslvojili trofej. Ovo je istorijski uspeh i za Sartid i Smederevo. Možda smo imali i malo sreće, ali sreću treba i zaslužiti".

Zoran Filipović, trener Crvene zvezde:
"Zvezda je bila bliža tom golu, imali smo par šansi, nismo ih iskoristili, dok je sa druge strane iskusni Sartid, kako je vreme odmicalo bivao sve sigurniji, dok su moji igrači postajali sve nervozniji. Ovaj nas je poraz mnogo pogodio, žao mi je zbog institucije kao što je Crvena zvezda, koja je navikla na trofeje. Zaslužujem kritike, ali najbolje znam šta posedujem i sa kime radim. Mogu da garantujem da će Zvezda sa ovim mladim igračima, koji su igrali pod pritiskom, sledeće godine osvajati trofeje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: