B92: Džikić menja Božića osim ako...

Po svemu sudeći, Aleksandar Džikić zameniće Petra Božića na mestu trenera KK Partizan, nezvanično saznaje B92.

Izvor: B92

Utorak, 05.01.2016.

09:56

B92: Džikić menja Božića osim ako...
Starsport

Ukoliko ne dođe do velikog obrta, ubedljiv poraz od Sutjeske koštaće posla Božića, mada je on izjavio da ne razmišlja o ostavci, a nekadašnji pomoćnik Duška Vujoševića trebalo bi da preuzme tim u vrlo teškoj poziciji.

Džikić je u Partizanu bio šest godina, od 1999. do 2005. godine, često se usavršavao u SAD i bio je dve godine pomoćnik u Minesota Timbervulvsima.

Prvi put samostalno je vodio ekipu 2008. godine, kada je postao trener Olimpije, a najviše uspeha imao je sa Krkom – osvojio je tri titule prvaka Slovenije i FIBA Evročelendž kup i jednom se iznenađujuće plasirao na fajnal-for ABA lige.

Jednu sezonu proveo je u Lijetuvos Ritastu, tačnije otpušten je nedugo posle početka druge sezone, a onda je ponovo vodio Krku. Bio je i selektor Makedonije.

Od 44-godišnjeg Džikića još nema potvrde, ali očekuje se da se sve dogodi u toku dana.

Nedavno je Božić dobio podršku rukovodstva, ali debakl u Nikšiću izgleda da je bio previše – crno-beli nemaju pobedu u gostima cele sezone, a nikada se nije desilo da Partizan nema pobedu do Nove godine od uvođenja ligaškog sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: