Potvrda: Benitesu otkaz, Zidan ga menja!

Predsednik Reala Florentino Peres potvrdio je da je klub odlučio da uruči otkaz treneru Rafaelu Benitesu i na njegovo mesto dovede Zidana.

Izvor: JT

Ponedeljak, 04.01.2016.

16:42

Potvrda: Benitesu otkaz, Zidan ga menja!
Getty Images

Španski stručnjak je otkaz dobio posle samo sedam meseci na klupi ’kraljevskog kluba’, ali je pod njegovim vođstvom tim ostvario niz razočaravajućih rezultata.

Brojni španski mediji su ranije tokom dana objavili da će Benites dobiti otkaz u ponedeljak, a to je Peres potvrdio na konferenciji za štampu koja je održana uveče.

"Marka" je među prvima objavila da će Benitesa zameniti Zidan, koji je do sada bio trener Realovog drugog tima, dok je Santijago Sori biti postavljen za njegovog asistenta.

Peres se pred novinare pojavio uz kašnjenje, a još ranije je najavljeno da pitanja neće biti dozvoljena. Zidan je bio uz njega, ali će zvanično predstavljanje njega kao trenera biti upriličeno u utorak.

Benites je poslednjih nedelja, ali i meseci, na udaru zbog loše forme Reala, zbog koje navijači redovno zvižde igračima. U nedelju, Real je igrao 2:2 na gostovanju Valensiji, a Madriđani su tada ispustili prednost od 2:1 i u poslednjih 20 minuta su bili sa desetoricom igrača na terenu.

Zidan je od prošle godine bio na klupi drugog tima Reala i to mu je bio prvi trenerski posao u karijeri. Paralelno je bio asistent Karla Ančelotija, dok je on vodio ’kraljevski klub’ tokom prošle dve sezone.

Legendarni francuski fudbaler je boje Reala branio od 2001. do 2006. godine i u njemu je završio igračku karijeru. Prethodno je igrao za Kan, Bordo i Juventus.

Pre nekoliko nedelja, mediji su već Benitesa proterali iz kluba, ali je dobio podršku uprave, međutim, 42 dana kasnije njegovom boravku na "Santjago Bernabeu" je došao kraj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: