Tomić novi trener Partizana

Fudbalski klub Partizan imenovao je Ivana Tomića za novog trenera i on će na toj funkciji zameniti Ljubinka Drulovića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2015.

19:46

Default images
Starsportphoto

Tomić je treći trener ‘crno-belih’ od početka sezone, pošto je Zoran Milinković započeo sezonu na klupi tima iz Humske, da bi sredinom oktobra on bio smenjen, a Drulović doveden kao njegova zamena.

Pošto dolazak Drulovića nije doveo do očekivane reakcije na terenu, a usledila je i eliminacija iz Lige Evrope, Tomićev dolazak je već neko vreme bio izvestan.

Drulović je imao ugovor sa Partizanom do kraja sezone, ali je posle ostavke kompletne uprave bilo jasno da će zajedno sa njom otići i on. U ponedeljak je šampion Srbije dobio privremenu upravu, a na čelu Upravnog odbora u tehničkom mandatu našao se Ivan Ćurković i prva odluka koju je on doneo bilo je imenovanje Tomića.

Tomić je poslednjih meseci vodio Teleoptik, a u Partizanu je od 2007. do 2009. imao funkciju sportskog direktora.

Kao igrač, Tomić je u dva navrata branio boje Partizana, od 1993. do 1998, a potom i od 2004. do 2007. godine. Igrao je još i za Romu, Alaves i Rajo Valjekano, a kao trener je godinu dana bio selektor reprezentacije Srbije sastavljene od igrača do 19 godina.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da je na insistiranje novog trenera promenjen plan priprema, pa 'crno-beli' neće ići u slovenački Portorož na 15 dana, već će tamo boraviti u dva navrata po deset dana. Iliev je dodao da će, pored potpisivanja ugovora sa Tomićem, u narednim danima klub dovesti fudbalera Marka Jovanovića i golmana Bojana Šaranova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: