Tadija: Nikad u Partizan, ali poštujem crno-bele

Odgovarajući na pitanje navijača na sajtu ABA lige, krilni centar Budućnosti Tadija Dragićević kaže da ne bi nikada zaigrao za Partizan.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.12.2015.

21:36

Default images
Starsport

“Iskreno ne bih. U svakom slučaju poštujem mnogo Partizan i njegovu ogromnu veličinu. U Zvezdi sam proveo mnogo godina, afirmisao se kao igrač i bio njen kapiten. Tako da ta opcija ne ide“, rekao je Dragićević, koji je Zvezdin dres nosio u dva navrata (2004-2010 i 2014).

Prenosimo vam i odgovore na ostala pitanja sa zvaničnog sajta ABA lige.

Kako je došlo to toga da počnete da se bavite košarkom?

Sve je to krenulo kroz igru neku. Brat i ja smo prvo krenuli na karate, pa smo se upisali u školu košarke. Inače, otac se dugo bavio košarkom. Tako da smo tim putem krenuli i mi.

Koja vam je najveća motivacija u vašoj karijeri?

Najveća motivacija je to što sam privilegovan da radim ono što volim. I da mogu kroz sport da proputujem i vidim dosta toga. I upoznam neke nove ljude... Hvala Bogu na tome!

Kako ste se privikli na Podgoricu?

Prijatno sam iznenadjen koliko je lepo u Podgorici. To i mnogima pričam. Nekako sve je tu na 5 minuta. Ima mnogo lepih mesta, restorana, kafića.. More je na sat vremena, planina na 2 sata. A decembar kao da je leto... Šta ces bolje.

Da li ste uživali za vreme igranja za Anadolu Efes?

U Istanbulu je bilo fenomenalno. Veliki klub i veliki igrači. Proveo sam tamo 2 meseca. Upoznao sam grad dosta brzo, zahvaljujuci Semihu Erdenu. Sa njim sam najviše vremena provodio. Veliki čovek i brat! U svakom slučaju lepo iskustvo.

Koja vam je najdraža pobeda u karijeri?

Tri pobede bih izdvojio: Protiv Reala sa Zvezdom u Pioniru, protiv Turske u finalu (Izmir) i zlato, kao i protiv Uniksa sa Zvezdom pre dve godine u Areni. To je bilo nestvarno.

Promenili ste mnogo ekipa u karijeri – sa kojim saigračem vam je bilo najlakše da igrate i zašto?

Ima tu mnogo sjajnih momaka i saigrača. Možda bih najviše izdvojio Omara Kuka. Sa njim sam napravio najbolju sezonu u karijeri sa 22 godine u Zvezdi. I sada smo ponovo zajedno posle sedam godina. I izdvojio bih Milana Gurovica! Gurke legenda!

U vašoj bogatoj karijeri sigurno vam je jedan od klubova ostao najbliži srcu iako ste profesionalac. O kom klubu se radi?

Naravno Zvezda! Najlepše trenutke u karijeri sam proveo tamo.

"Oprostio sam Zvezdi i više od 150.000"

Starsport
Koji vam je najdraži inostrani klub?

Izdvojio bih Berlin kao najbolji grad na svetu. A oko kluba ne mogu da se odlučim... Roma, Alba, Efes...

Kako danas gledate na poraz od Cibone u polufinalu regionalne lige 2014. godine?

Mnogo nam je teško pala ta utakmica. Ogroman je pritisak bio. A oni su došli krajnje rasterećeno. Na jednu pobedu sve je moguće, tako je i bilo... Moje mišljenje je da bi dosta drugačije sve izgledalo da smo tu utakmicu igrali u Pioniru, a ne pred polupraznim tribinama u Areni.

Koliko tetovaža imate i šta vam one znače?

Imam oko desetak. U gradovima gde sam igrao i gde sam imao mnogo lepe trenutke, tu sam i tetovaže radio. Dosta sam pobožan, tako da su tetovaže u tom značenju.

Mnogo puta ste igrali u inostranstvu – koje jezike ste uspeli da naučite?

Pričam odlično italijanski, engleski i malo ruski.. Ali italijanski mnogo volim, kao i sve što je vezano za tu zemlju. Italijani su pravi hedonisti.

Da li je istina da ste Crvenoj zvezdi oprostili dug od 150.000 evra kada ste 2010. godine otišli u Romu?

Jesam oprostio i više od te brojki. Najviše iz nekog ljudskog razloga. I prema klubu koji mi je dao mnogo toga, iako je bilo i nekih ružnih stvari. Zvezdu volim od malih nogu. Ali se nikada nisam udarao u grudi, isticao na sva usta i pravio šou od toga.
Starsport
Koje vam je omiljeno gostovanje u ABA ligi i zašto?

Voleo sam gostovanja u Zadru dok se igralo u maloj hali. To su bile utakmice.

Kakvo je vaše mišljenje o Varvarima, navijačima Budućnosti VOLI?

Imam super mišljenje. Na svim utakmicama Evrokupa imali smo sjajnu podršku sa njihove strane. Prave odličnu atmosferu. Sve pohvale.

Koga očekujete u borbi za titulu u ABA ligi ove sezone?

Budućnost, Zvezda, Cedevita i Mega.

Koji je najbolji trener za koga ste igrali?

Ima ih dosta. Stevan Karadžic, Luka Pavićević, Miroslav Nikolić, Vlade Đurović, Dragan Šakota...

Za koji klub bi baš voleli da igrate pre završetka karijere?

Za Čikago Bulse, oni imaju prava na mene sa drafta. Ali to zvuči dosta daleko. U Evropi – Barsa.

Koji vam je omiljeni potez na terenu i šta po vašem mišljenju najbolje izvodite?

Šut za 3 poena. To mi je najdraže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: