Kid: Kari je Džordan ove generacije

Milvoki Baksi prekinuli su niz Golden Stejta od 24 pobede na početku sezone, ali trener ’Jelena’ Džejson Kid kaže da je oduševljen Stefom Karijem.

Izvor: SO

Ponedeljak, 14.12.2015.

11:35

Default images
Getty Images

“Kari je Majkl Džordan ove generacije – mi smo svi želeli da budemo kao Majk, a današnja deca odrastaće gledajući Stefa“, kaže Kid.

Kari je u ligu ušao kao sedmi pik na draftu 2009. godine, prošle godine vodio je Voriorse do titule, a ove sezone prosečno beleži 32,3 poena, 5,3 skoka i 6 asistencija. Stef ima šut iz igre 51%, za tri poena šutira 46%, a sa linije penala 91%.

“Naravno da niko nije želeo da se serija završi, ali kada se poraz dogodio, možemo na pravi način da sagledamo i da cenimo ono što smo učinili. Sada možemo i da promenimo fokus u smislu da ne razmišljamo samo o pobedama, već i o tome kako igramo. Protekle nedelje nekako smo pronalazili načine da pobedimo, ali mislim da nismo bili na svojoj A+ igri“, rekao je Kari, čiji tim je dobio šest od sedam mečeva na turneji.

Sledeću utakmicu Voriorsi igraju u sredu, konačno se vraćaju u svoju Orakl Arenu i dočekuju Finiks Sanse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: