Kup: Borac osramotio Zvezdu na Marakani!

Čačanski Borac napravio je veliko iznenađenje pobedivši Crvenu zvezdu na stadionu 'Rajko Mitić' u osmini finala Kupa Srbije – 5:1 (3:0).

Izvor:

Sreda, 02.12.2015.

17:00

Default images
StarSport

'Zebre sa Morave' su odigrale maestralan meč, revanširale se crveno-belima za poraz u prvenstu (4:2), ali i prekinule seriju rivala od 17. mečeva bez poraza u svim takmičenja.

'Smrtonosno oružje' gosti su imali u kontranapadima, pošto su se malo-malo nalazili usamljeni ispred gola Damira Kahrimana, a i svih pet pogodaka postigli su upravo iz munjevitih kontri.

Apsolutni junak velike pobede ekipe Milorada Kosanovića bio je Darko Zorić – upisavši het-trik i asistenciju.

Lider Superlige nije imao rešenja tokom svih 90 minuta za napade rivala, pa je na kraju apsolutno zasluženo poražen i može da se okrene samo takmičenju u nacionalnom šampionatu.

U prvim mečevima dana, odigranim malo posle podneva, plasman među osam najboljih ostvarili su Partizan, OFK Beograd, subotički Spartak, Jagodina i Vojvodina, dok su to neško kasnije isto učinili Vojvodina, niški Radnički i Javor.
StarSport
Domaćin je krenuo ofanzivno od samog starta, ali je već posle uvodnih desetak minuta bilo jasno da će imati velike probleme posle pokušaja Čačana iz kontri. Najpre je Luka Jović u 15. minutu zamalo bio kratak, posle prodora i centaršuta Slavoljuba Srnića na peterac, da bi Borac već iz narednog napada poveo.

Povukle su 'Zebre' kontru u 19. minutu, da bi Milan Jevtović dobio loptu pored dvojice defanzivaca, nedozvoljene na ivici ofsajda, a on je zatim iskoristio istrčavanje Damira Kahrimana i proigrao usamljenog Darka Zorić za vođstvo.

Pokušala je Zvezda odmah da odgovori i stigne do izjednačenja, ali su Čačani uspešno odbijali sve pokušaje., dok su pokušaji sa distance bivali neprecizni. Gosti su ponovo čekali svoju šansu, a u 35. minutu duplirali su prednost.

Aleksandar Luković je loše reagovao prilikom skoka i ostavio 'rupu' ispred kaznenog, a Zorić i Srđan Vukajlija su to iskoristili za sjajan dupli pâs, posle kog je najbolji strelac gostiju Vukajlija lako prebacio Kahrimana.

Nastavila je odbrana crveno-belih sa kriminalnom igrom, što je još jednom kažnjeno do poluvremena. U 41. minutu imali su sreće jer je Jevtović iz situacije '1 na 1' pogodio stativu, ali ga je, u prvom minutu nadoknade ispravio Zorić. Uspeli su defanzivici Zvezde da stignu Filipa Kneževića, ali ne i da otklone opasnost, pošto je Luković dodao loptu samo do Vujaklije, a ovaj do usamljenog Zorića za velikih 3:0.
StarSport
Očekivano, Zvezda je krenula sa totalnom ofanzivom od samog starta nastavka, ali su igrači Borca opet bili ti koji su prvi zapretili. Ipak, odbrana je ovoga puta nekako intervenisala, da bi Luka Jović u 55. minutu, posle centaršuta Luisa Ibanjesa, glavom sa peterca vratio kakvu takvu nadu domaćima.

Međutim, kako nisu uspeli da naredne dve prilike pretvore u pogodak, nada je trajala samo četiri minuta. Vukajlija je ponovo sa ivice ofsajda došao u izglednu situaciju, Kahriman je nepotrebno istrčao, a napadač Čačana izvukao loptu van kazenog i odigrao savršen pâs uz gol-aut liniju, da bi je Zorić sa linije smestio u praznu mrežu.

Žestoko je posle gola reagovao trener crveno-belih Miodrag Božović, zbog čega ga je Milorad Mažić isključio, ali crnogorski stručnjak nije želeo da napusti klupu. Posle rasprave koja je trajala nešto više od pet minuta, 'Grof' je ipak otišao u tunel.

Čačani su se u poslednjih dvadesetak minuta povukli, Beograđani su napadali, ali, kao i većim tokom meča, previše jalovo. Novu veliku šansu za goste propustio je Knežević u 73. minutu, ali je otišao previše iskosa pošto je obišao Kahrimana, da bi konačan rezultat bio postavljen samo 120 sekundi kasnije.

'Sevnula' je kontra u tri poteza, ponovo preko leve strane, da bi lopta, posle asistencije igrača utakmice Zoriće, na kraju stigla do Milana Jevtovića koji sa desetak metara pogađa mrežu za tačku na senzacionalni nastup Čačana. Na kraju, moglo je da bude i 6:1, ali je Kahriman nekako uspeo da zaustavi dva igrača rivala koji su se našli pred njegovim golom.
StarSport
Kup Srbije – osmina finala:

Crvena zvezda – Borac Čačak 1:5 (0:3)
Jović 55 - Zorić 20, 45+1, 59, Vujaklija 35, Jevtović 75
Javor – Čukarički 1:1 (1:0) - penali 4:3
Ađuru 15 - Mirosavljević 51
Napredak – Radnički Niš 0:2 (0:1)
Aščerić 33, Marjanović 58

ranije:
Voždovac – Partizan 0:1 (0:1)
Umaru 29
OFK Beograd – Donji Srem 5:0 (3:0)
Andrić 4, Škrbić 14, Pejović 27, Cuckić 71p, Šalipur 78ag
Spartak – Bežanija 3:2 (2:1)
Mrkela 16, Bogunović 35, Farkaš 89 – Milić 45+1, 88
Jagodina – BSK Borča 1:0 (1:0)
Savković 15
Vojvodina – Inđija 1:0 (0:0)
Babić 77
StarSport
Sastavi:

Crvena zvezda: Kahriman - Petković, Luković, Jovnaović, Ibanjes - Mbođ, Donald - Ristić (76. Matos), Plavšić (52. Vieira), Srnić (76. Jovović) - Jović.

Borac Čačak: Bajić - Tanasin, Živković, Miletić, Jablan (78. Drašković) - Jovančić, Mićić, Jevtović, Zorić (76. Vukmirović), Knežević - Vujaklija (86. Đerić)

Trener Zvezde Miodrag Božović odlučio je da odmori neke od standardnih prvotimaca, pa su se u timu našli Mihailo Ristić i Mamadu Mbođ, Aleksandra Kataia nema zbog povrede, dok se u ekipu vratio kapiten Aleksandar Luković. S druge strane, Milorad Kosanović izveo je najjači tim koji ima na raspolaganju.

Uvodnih desetak minuta meča donelo nam je otvorenu i brzu igru na obe strane, a domaćin je bio taj koji je bio nešto konkretniji. Ipak, to nam nije donelo priliku ispred gola Bajića, dok je jedina opasna kontra gostiju otišla u nepovrat zbog lošeg pâsa.

Nastavila je Zvezda sa pritiskom, a on se uglavnom odvijao preko krila. Imao je domaći sastav i dva prekida, ali je oba puta Luis Ibanjes nešto slabije centrirao. Dobru priliku crveno-beli su 15. minutu, kada je Luka Jović zamalo bio kratak u petercu, posle prodora i centaršuta Slavoljuba Srnića. Samo tri minuta posle najbolje šanse za Zvezdu gosti su poveli. Povukle su 'Zebre' kontru u 19. minutu, da bi Milan Jevtović dobio loptu pored dvojice defanzivaca, nedozvoljene pozicije nije bilo iako se čini da je napadač gostiju bio najbliži golu, a on je zatim iskoristio istrčavanje Damira Kahrimana i proigrao usamljenog Darka Zorić za vođstvo – 0:1.

Pokušala je Zvezda odmah da odgovori i stigne do izjednačenja, ali su Čačani uspešno odbijali sve pokušaje. Najpre je Luis Ibanjes pokušao udarcem sa preko 30 metara, da bismo zatim videli dva opasna pokušaja Mbođa i Mičela Donalda. Prvo je Mbođov udarac sa desetak metara, posle prodora i odložene lopte Srđana Plavšića, izblokiran, dok je snažan pokušaj Donalda sa ivice kaznenog zaustavio Vladimir Bajić.

U 35. minutu Plavšić je poslao drugu loptu ka Slavoljubu Srniću, koga je gurnuo jedan od defanzivaca gostiju, ali Mažić je precenio da to nije bilo dovoljno za penal. Borac je nastavio da čeka svoju šansu, da bi do odlaska na odmor uspeo da duplira svoju prednost. Luković je loše reagovao prilikom skoka i ostavio 'rupu' ispred kaznenog, a Zorić i Srđan Vukajlija su to iskoristili za sjajan dupli pâs, posle kog je najbolji strelac gostiju lako prebacio Kahrimana – 0:2. Mogao je tim Milorada Kosanovića do odlaska na odmor da praktično obezbedi prolaz u četvrtinu finala nacionalnog Kupa, međutim u tome ih je sprečila stativa. Ponovo je olako ispala zadnja linija tima Zvezde, Jevtović je lepo izbegao ofsajd zamku i izašao sâm ispred Kahrimana, uspeo je da pošalje loptu pored njega, ali se ona od stative odbila nazad u polje.

Ipak, ono što nisu uspeli u 41. jesu u prvom minutu nadoknade vremena. Ovoga puta, ponovo posle kriminalnog postavljanja Zvezdine odbrane, Filip Knežević imao je situaciju '1 na 1', ali su defanzivci rivala uspeli nekako da ga stignu. Ali, Luković je lošom intervencijom vratio loptu do Vujaklije, a ovaj iz klizećeg proigrao usamljenog Zorića koji zakucava loptu u bliži ugao0:3.

Start drugog poluvremena doneo nam je jednu taktičku promenu i jednu izmenu. Vukašin Jovanović i Mamadu Mbođ zamenili su mesta, pa se 'Zlatni orlić' našao na poziciji zadnjeg veznog, dok je Plavšić ustupio svoje mesto Ugu Vieri.

Međutim, ni to Zvezdi nije donelo stabilnost u odbrani jer su Čačani već posle pet minuta igre ponovo izveli sjajan kontranapad i imali priliku da stignu do četvrtog pogotka, ali je odbrana domaćina u poslednji čas uspela da interveniše. Prvu priliku u nastavku susreta crveno-beli su imali u 52. minutu iz slobodnog udarca. Pokušao je Ibanjes sa dvadesetak metara, ali se Bajić istakao sjajnom paradom i izbacio loptu u korner.

Nastavio je domaćin sa atacima, ponovo je pretio uglavnom preko krila, da bi mu se takav pristup isplatio u 55. minutu. Posle novog kornera lopta se vratila do Ibanjesa, a Argentinac poslao loptu na peterac, odakle je Luka Jović skreće u mrežu – 1:3.

Bilo je opasno samo već u sledećem napadu, ali je od svega bio samo novi korner, da bi Borac kroz samo nekoliko minuta ponovo šokirao Marakanu. Po ko zna koji put su igrači Borca uspeli da prevare odbranu Zvezde, a to im je i ovoga puta bila dovoljno za pogodak. Vukajlija je izbegao ofsajd i iskoristio nepotrebno istrčavanje Kahrimana, sačuvao loptu i uz liniju je poslao na drugu stativu. Ona je preletela defanzivca domaćih, a Zorić je sa nekoliko centimetara samo ćušnuo u praznu mrežu – 1:4.

Žestoko je posle gola reagovao trener crveno-belih Miodrag Božović, zbog čega ga je Milorad Mažić isključio, ali crnogorski stručnjak nije želeo da napusti klupu. Posle rasprave koja je trajala nešto više od pet minuta, 'Grof' je ipak napustio klupu i otišao u tunel.

Nije Zvezda prestala sa ofanzivom ni posle četvrtog pogotka, ali je Bajić nekoliko puta bio na visini zadatka, a posebno se istakao posle centaršta Ibanjesa, izbacivši krajnjim naporom loptu sa druge stative. Logično, gostujući tim odlučio se da se povuče i sačuva veliku prednost, čekajući novu priliku iz kontra napada, a ta filozofija nastavila je višestruko da im se isplaćuje. Najpre je Filip Knežević propustio veliku šansu u 73. minutu, kada je iskoristio lepu loptu u prostor i obišao Kahrimana, ali je otišao previše iskosa.

Međutim, sve to nadoknadio je Jevtović samo 120 sekundi kasnije. 'Sevnula' je kontra u tri poteza, ponovo preko leve strane, da bi lopta, posle asistencije igrača utakmice Zoriće, na kraju stigla do Milana Jevtovića koji sa desetak metara lako vara Kahrimana i pogađa mrežu za nastavak senzacionalnog nastupa Čačana – 1:5.

Mogli su crveno-beli nedugo zatim da smanje zaostatak, pošto su imali dve dobre prilike. Prilikom prvog pokušaja udarac Uga Vieire bio je previše slab, dok je pokušaj Jovića, posle obilaženja Bajića, jedan od štopera Borca izbacio loptu sa linije.

Nastavila je Zvezdina odbrana da igra kao 'ispred zgrade' u preostalih desetak minuta susreta, a Borac je u 89. minutu propustio ogromnu priliku i za šesti gol, ali je Kahriman nekako uspeo da zaustavi pokušaj i spreči dodatnu bruku svog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

830 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: