Beker: Novak podseća na mladog Bekera

Novak Đoković podseća na mladog Borisa Bekera, rekao je Nemac koji već dve godine trenira najboljeg tenisera sveta.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 05.11.2015.

10:00

Default images
Photo by Michael Heiman/Getty Images

Beker je u intervjuu za francuski „Parizjen“ govorio o teniskim i ljudskim kvalitetima Đokovića, a osvrnuo se i na Masters u Parizu na kojem brani titulu.

„Favorit jeste, ali nije ogroman favorit – moraće da se bori u svakom meču ukoliko želi da zadrži titulu“, rekao je Beker.

Srbin je u karijeri osvojio 10 pehara na najvećim turnirima, a u nestvarnoj 2015. godini trijumfovao je devet puta u 13 odigranih finala.

„Nikada nije zadovoljan, uvek želi da napreduje i da se upiše u istorijske knjige tenisa“, dodao je Novakov trener.

A što se tiče ljudskih osobina?

„Pravi je džentlmen. Sa njim možete razgovarati o svemu – tenisu, fudbalu, košarci, skijanju... Sjajan je sportista. Živi za sport, ali je u isto vreme i porodični čovek“.

U poslednje vreme sve su češće priče da bi Đoković mogao da se uključi u borbu za najboljeg tenisera svih vremena, a dominacija koju je uspostavio u poslednje dve godine mu daje za pravo da se tome nada.

„Videćemo kada završi karijeru, ali imamo Federera koji je već sada najbolji svih vremena i koji nastavlja da piše istoriju. Osvojio je 17 Gren slemova, to je neverovatno. Ali, Novak je zdrav, osvojio je tri GS trofeja ove sezone i sve je moguće“, naveo je Nemac.

On je potom otkrio i tajnu njihovog uspeha.

„Vidim sličnosti između Novaka i mladog Bekera. Živim sa njim i kada god on nešto pogreši, osećam da grešim i ja“, zaključio je Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: