Novak sigurno počeo odbranu Pariza

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na Mastersu u Parizu pobedom nad Tomažom Belučijem u drugom kolu.

Izvor: ÐN

Utorak, 03.11.2015.

19:30

Default images
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Đoković nije blistao u prvom nastupu u Francuskoj prestonici, ali je uspeo da završi posao u dva seta – 7:5, 6:3.

Levorukog Brazilca Novak je dobio i u petom međusobnom duelu, a trećem ove sezone posle trijumfa u Montrealu (6:3, 7:6) i Rimu (5:7, 6.2, 6:3).

Đoković brani titulu u Parizu, a pokušaće i da postane prvi teniser sa šest osvojenih Mastersa u sezoni.

Srbin u trećoj rundi čeka bolji iz okršaja Žil Simon – Benoa Per.
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Duel koji je trajao nešto više od sat i po vremena Đoković nije otvorio na najbolji način – propustio je brejk šansu u četvrtom gemu, da bi već u sledećem pretrpeo brejk. Ipak, odmah je uzvratio, ali je Beluči nije predavao.

Iako se očekivalo da u drugom delu igre ima mnogo lakši posao, Tomaž je ponovo otežao našem teniseru. Odlično je servirao sve do 3:3, kada mu je Novak „ukrao“ gem i potom rutinski završio meč.

Novak nije bio na nivou kao tokom turneje po Kini, što je i normalno posle pauze od dve nedelje. Imao je ukupno 25 vinera i 24 neiznuđene greške, ali uz solidne procente kod servisa. Sa druge strane, Brazilac je bio u „debelom“ minutu – 13:26.

Masters u Parizu igra se za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra.

Tok meča:

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Đoković je otvorio meč svojim servisom – dobar izlazak na mrežu, forhend viner, iznuđena greška bekhendom, pa neiznuđena greška belučija za 1:0. Već u drugom gemu Novak je izvršio pritisak i dobrom defanzivom stigao do 0:30. Ipak, tada je Beluči pogodio nekoliko dobrih servisa i izjednačio.

Srpski igrač bez problema je ponovo poveo, a onda i propustio brejk šansu u četvrtom gemu. Ponovo je Brazilac izvukao dobar početni udarac kada je to bilo najpotrebnije i na kraju se nekako izvukao. Igrači su bili veoma raspoloženi – Tomažu su funkcionisala oba osnovna udarca i bekhendima je razvlačio protivnika po terenu. Snažnim udarcima je sada on došao do brejk šanse, ali je onda usledio jedan od najboljih poena od početka meča. Forhendi sa jedne na drugu stranu i lagani viner, pošto se rival okliznuo. Međutim, Novakov servis nije funkcionisao i to je Brazilac koristio. Sačekao je dve greške, a onda forhendom po paraleli iznudio još jednu za prvi brejk u meču – 2:3. Međutim, kao što to obično čini, Novak je brzo uzvratio i već u sledećem gemu realizovao jedinu brejk loptu za 3:3. Lagano je dobio i sledeći gem, da bi potom usledio gem od više od devet minuta. Beluči je spasao jednu brejk šansu sa kojom se suočava, a uvek je uspevao da pogodi linije prilikom izjednačenja. Nakon četiri prednosti i novog dobrog servisa izjednačio je na 4:4.

Serveri su u delu meča koji je usledio bili sigurniji nego ranije – uspevali su da neokrznuti da stignu do 6:5 za Srbina, ali je onda usledio sjajan gem Novaka. Odlično je čitao servise rivala, pogodio viner, iznudio grešku, a onda dobio još dva poena za brejk sa ’nulom’, ujedno i prvi set – 7:5. Drugi deo igre počeo je razmenom sigurnih gemova, a Brazilac je uspevao da u dužem periodu parira Đokoviću i ne dozvoli mu da se odlepi. Bez većih poteškoća je i on osvajao gemove – došao je do 30:30 na servis protivnika, a onda se izbavio iz identične situacije.

Sedmi gem doneo nam je nešto više uzbuđenja, ali ne rezultatskog, već igračkog. Obojica su odigrala nekoliko sjajnih udaraca, da bi posle nestvarnog voleja Novak pogodio as za 4:3.

Tada je Novak napravio odlučujući korak i već kod prve prilike došao do brejka i vođstva od 5:3. Imao je problema u sledećem gemu (15:30), ali je izvukao nekoliko dobrih servisa i uspeo da pobedi posle nešto više od sat i po vremena igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: