'Orlići' u Luksemburgu za Evropsko prvenstvo

Kadetska reprezentacija Srbije će od 24. do 29. oktobra u Luksemburgu učestvovati u prvoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu 2016. godine.

Izvor:

Četvrtak, 22.10.2015.

17:09

Default images
fss.rs

Selekcija Srbije do 17 godina igraće u 5. kvalifikacionoj grupi, a osim domaćina Luksemburga (24. oktobar) za protivnike će imati reprezentacije Litvanije (26. oktobar) i Austrije (29. oktobar).

Prema sistemu takmičenja plasman u narednu rundu kvalifikacija izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz ukupno 13 grupa, kao i pet trećeplasiranih selekcija sa najboljim učinkom.

U finalnoj rundi kvalifikacija koja je na programu na proleće 2016. godine, 31 selekciji priključiće se i reprezentacija Nemačke. Ekipe će biti podeljene u četiri grupe sa po osam timova, a osim prvoplasiranih reprezentacija učešće na završnom turniru obezbediće i sedam najboljih drugoplasiranih selekcija koje će se pridružiti domaćinu Azerbejdžanu.

Titulu prvaka Evrope za igrače do 17 godina brani Francuska.

Selekcija Srbije u Luksemburg putuje u četvrtak, a zbog zdravstvenih problema reprezentaciju sa klupe neće predvoditi selekor Milan Đuričić, već pomoćni trener Ilija Stolica koji će na raspolaganju imati 18 igrača.

Reprezentacija Srbije:

Golmani: Miloš Čupić (OFK Beograd), Aleksandar Popović (Partizan)

Odbrambeni igrači: Jovan Vlalukin (Partizan), Strahinja Bošnjak (Partizan), Ranko Veselinović (Vojvodina), Mladen Devetak (Vojvodina), Aleksa Terzić (Crvena zvezda), Julijan Popović (Bajer Leverkuzen)

Vezni igrači: Igor Maksimović (Partizan), Veljko Nikolić (OFK Beograd), Milutin Đorđević (Red Bul Lajpcig), Marko Keča (Rad), Njegoš Petrović (Rad), Vladan Vidaković (Vojvodina), Nemanja Tomašević (Crvena zvezda)

Napadači: Dejan Joveljić (Crvena zvezda), Đorđe Jovanović (Partizan), Miloš Zličić (Vojvodina)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: