Remzi: Veliki trenutak za Vels

Velški fudbaler Aron Remzi rekao je da je veoma srećan zbog istorijskog prolaska njegove reprezentacije na Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 11.10.2015.

12:46

Default images
Beta/AP

Reprezentacija Velsa poražena je u gostima od Bosne i Hercegovine (2:0), ali je zbog pobede Kipra nad Izraelom (2:1), osigurala drugo mesto u grupi i direktno se plasirala na Evropsko prvenstvo.

"Veliki momentan za ceo Vels i uopšte za fudbal. Ušli smo u istoriju i konačno ćemo igrati na nekom velikom takmičenju. Ovaj tim je poseban i veoma sam ponosan na celu ekipu. Ovo je bio moj san i san čitavog tima. Mi smo mala zemlja, ali uspeli smo da se kvalifikujemo i zaista smo presrećni zbog toga", rekao je Remzi nakon meča sa Bosnom i Hercegovinom.

Vels će prvi put u istoriji igrati na Evropskom prvenstvu, a najveći uspeh im je igranje u četvrfinalu Svetskog prvenstva 1958. godine u Švedskoj.

Prvo mesto u grupi B zauzela je Belgija sa 20 bodova, dva manje od Velsa, koji će u poslednjoj utakmici kvalifikacija ugostiti Andoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: