Evroliga: Još 3 kola do maturskog u Barseloni

Koliko se uopšte može pobeda ijedne ekipe u Top 16 nad bilo kojim protivnikom nazvati senzacijom, iznenadjenjem? Jasno je da je svih 16 učesnika drugog kruga pravo na igranje steklo kroz takmicenje po grupama, i da je sledeci korak – ova faza takmičenja – potvrda postignutog u prvom delu sezone. No, najveća je istina da se samo krajnji rezultati pamte, retko se sećamo načina na koji se došlo do uspeha.

Izvor: Aleksandar Džikiæ, pomoæni trener KK Partizan Mobtel

Petak, 21.03.2003.

11:11

Default images

Ako se nijedan rezultat u drugoj rundi Evrolige ne moze podvesti pod iznenadjenje,to znači da ni trijumf Efesa nad CSKA ne spada u grupu takvih pobeda. Na kraju krajeva , posle 3 kola drugog kruga Efes ima isto toliko pobeda i lider je grupe D.

S druge strane, sam rezultat – pobeda od 2 poena razlike – ne garantuje turskom timu ama baš ništa, jer ih na kraju , u poslednjem kolu, čeka gostovanje u Moskvi i verovatno odlučujuca utakmica o tome ko će u Španiju. Teško mi je da poverujem da će ishod te utakmice, ukoliko bude imala odlučujući karakter, biti povoljan za Efes.

Moskovljani žele u Barselonu…i to je to.

Cibona je došla do prve pobede u nastavku takmičenja, dok je Malaga poražena I treći put zaredom. Verovatno više od same utakmice ovih se dana pricalo o tetovažama Milana Gurovića i odluci da ne igra u Zagrebu. Da li bi se Cibosi i u slučaju njegovog nastupa radovali teško je reći, fakat je da bi pomenuti igrač svakoj ekipi u Evropi značio dosta.Trio najiskusnijih Rimac-Prkačin-Mujezinović-je dominirao parketom. Unicaja je na 0-3 i samo čudo, u velikoj meri van njihove kontrole, ih može odvesti medju najboljih 4.
U grupi F će se najverovatnije ponoviti priča iz grupe D. Naime, i u ovoj grupi su se dva najveća kandidata za final Four sastala tek u trećem kolu. Beneton je uspeo da predvodjen Edneyem i Garbajosom dodje do važne ,i što je mnogo bitnije relativno ubedljive pobede.

U razgovoru sa Davidom Blattom , trenerom Maccabija, prilikom njihovog poslednjeg boravka u Beogradu , imao sam prilike da ga upitam šta misli o njihovoj situaciji u grupi, na šta je odgovorio da je veoma zadovoljan i potpuno spreman za poraz u Trevizu, ali u nekoj podnošljivoj meri. Bio je potpuno ubedjen da na domacem terenu moze da za svakih 10 minuta napravi 3 poena prednosti, što znači da je bio spreman na poraz do 12 poena. Sinoć su izgubili sa 13 poena, i biće veoma zanimljivo pogledati tu utakmicu u Tel Avivu ( eto predloga za ljude sa BK )…

Još jedna zanimljivost – od povratka Dorona Šefera ( bivše velike zvezde Univerziteta Konektikat – generacija Rej Alena – i igrača koji je imao veliki udeo u ranijim uspesima izraelskog šampiona ) Maccabi je imao seriju od nekih dvadesetak utakmica…tačnije, bili su bez poraza. Šefera sinoć nije bilo u timu.

Utakmicu izmedju Tau Ceramice i Virtusa dobio je tim sa manje povredjenih igraca.Sastav bolonjskog tima verovatno nema ni jedan zajednički trening iza sebe, a kamoli utakmicu. Maler sezona se nastavlja, ekipa je i dalje bez pobede u ovoj fazi. Ni Tau nije u ne znam kako dobroj situaciji. U prvenstvu su daleko od očekivanog, baš kao i u ovom takmičenju.
Ulker nema niti jednu pobedu,ali nema ni nameru da se predaje. PAO je teškom mukom pobedio u Atini i ostao u trci. Iako tim nije ni blizu nekih prethodnih, i dalje je to skup puno kvalitetnih igrača na malom prostoru, a o treneru da ne trošim reči.

Sijena nema slabo mesto u timu, a atletske sposobnosti njenih igrača  pružaju takve mogućnosti da se trenery ostavlja “mašti na volju”, bilo da je odbrana, bilo da je napad u pitanju. Jedina slabost je velika “zavisnost” tima od raspoloženja
Stefanova, čije ne igranje uvek dovodi do pada u igri ostalih.

No, kako Skiper nije imao čime, a bogami nije ni znao kako da ga napadne, Sijena nije imala velikih problema da ubedljivo pobedi u gostima. Početnu prednost na petici, posebno posle uvodjenja Chiaciga u probleme sa faulovima, Skiper je koristio nedosledno, stihijski i nedisciplinovavo, sto i jeste razlog poraza.

U grupi G tri tima imaju isti odnos pobeda i poraza – 2/1. Asvel je na dnu i bez pobede, dok svi ostali imaju sanse za finalni turnir. Barselona je velikom igrom u samom finišu nadoknadila prednost Olimpijakosa, praktično je otela pobedu, ali to se i očekuje od timova pravljenih da osvajaju trofeje.

Olimpija je teškom mukom dobila Francuze, ali je dobila i to u gostima, i ostala sa istim šansama kao i ostali. Ilijevski je opet bio taj koji je doneo pobedu – 23m, 17poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: