Božić novi trener Partizana!

Nekadašnji kapiten košarkaša Partizana Petar Božić biće novi trener ’crno-belih’, nezvanično saznaje B92.

Izvor: B92

Utorak, 08.09.2015.

14:10

Default images
Starsportphoto

Božić će na mestu trenera zameniti Duška Vujoševića, a to je samo jedan od epiloga Izborne skupštine kluba iz Humske, na kojoj će za novog predsednika biti postavljen Nikola Peković.

Vujošević je u tri navrata vodio Partizan, prvo od 1986. do 1989, pa zatim u sezoni 1990-91, potom od 2001. do 2010, i na kraju od 2012. do danas, ali će, takođe nezvanično, ostati na nekoj od funkcija u klubu ili stručnom štabu.

Pod njegovim vođstvom, Partizan je postao najdominantniji tim u Srbiji, od 2002. do 2014. godine je osvojio 13 titula, ali dve pod vođstvom Vlada Jovanovića.
StarSport
Božić je boje Partizana branio od 2004. do 2012. godine, a po kraju igračke karijere i jedne sezone u Metalcu, prihvatio je ulogu Vujoševićevog asistenta na klupi ’crno-belih’. Tokom karijere je igrao i za Beobanku, Radnički Jugopetrol, Hemofarm i valjevski Metalac.

Najveće uspehe Božić je ostvario upravo sa timom iz Humske – pošto je osvojio osam nacionalnih titula, pet trofeja regionalne ABA lige i isto toliko nacionalnih Kupova, a bio je i deo ekipe koja je učestvovala na Fajnal-foru Evrolige u Parizu 2010. godine.

Posle završetka Izborne skupštine, prvu izjavu u svojstvu predsednika kluba dao je i Peković.

Partizan je u teškoj finansijskoj situaciji, kasni se sa platama igračima i zaposlenima u klubu, a crno-beli su odustali od učešća u Evrokupu ove sezone. Danilović je na odlasku sa funkcije rekao da je dug Partizana pet miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

313 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: