Jovica Antonić na klupi OKK Beograda

Izvor: B92

Sreda, 05.03.2003.

11:04

Default images

Košarkaški klub OKK Beograd smenio je trenera Nenada Vučinića, a na njegovo mesto doveden je Jovica Antonić. Antonić je sezonu počeo kao trener subotičkog Spartaka, ali je početkom ove godine smenjen.

Nenad Vučinić je došao u OKK Beograd posle Svetskog prvenstva u Indijanapolisu, gde je uspešno obavljao funkciju pomoćnog trenera reprezentacije Novog Zelanda. Međutim, sa “Klonferima” nije imao mnogo uspeha – samo tri pobede u sezoni i poslednje mesto, iza Lavova i Sloge, za koje se očekivalo da će se boriti za spasonosno 11. mesto.

Jovica Antonić je u izjavi za B92 potvrdio da ga očekuje težak posao:

Trenutak je težak, ali je to za mene izazov. Mislim da imam snagu i mogućnost da ostane u ligi, uprkos slabom plasmanu”.

Antonić je podsetio da je pre četiri sezone preuzeo Crvenu zvezdu u sličnoj poziciji:

Tada mi je prva utakmica, tri dana po preuzimanju kluba, bila u Zagrebu. Pobedili smo Cibonu i izborili opstanak. Ovoga puta, da ironija bude veća, prvi meč, ponovo za 3 dana, igramo upravo protiv Spartaka. Mogu reći da mnogo bolje poznajem sledećeg protivnika nego svoj tim. Međutim, to je trenerska sudbina i ja se nadam najboljem”.

OKK Beograd će pokušati da iskoristi lošu formu Subotičana:

Probaćemo nešto da uradimo već u subotu, ali i posle tog meča imamo još 5 utakmica, tako da će biti vremena za spas. Uz to, igra se veliki broj direktnih duela u borbi za opstanak, pa ne bih da kalkulišem. Za sada mi je važno da što bolje upoznam svoj tim, da bih ga što bolje vodio u Subotici”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: