Hajduk kažnjen zbog "Oluje"

Evropska fudbalska unija kaznila je Hajduk zbog isticanja transparenta na kojem se spominje „Oluja“ na utakmici sa norveškim Stromsgodsetom.

Izvor: JT

Četvrtak, 06.08.2015.

17:48

Default images

Splićani su kažnjeni novčano, sa 40.000 evra, a u obrazloženju koje je stiglo u splitski klub, ističe se da će toliko morati da plate zbog korišćenja pirotehnike, političkog banera i zakrčenih prolaza na tribinama.

Protiv Hajduka je bila podneta prijava i za rasizam, zbog pomenutog banera posvećenog „Oluji“, ali je na kraju on okarakterisan kao nefudbalski. Na tom transparentu je pisalo: „Olujom smo oslobodili domovinu. Navijačka oluja će osloboditi hrvatski fudbal. Veterani Domovinskog rata i prijatelji“.

Proteklih dana obeleženo je 20 godina od hrvatske vojne akcije „Oluja“ koja je dovela do proterivanja više od 200.000 Srba iz Hrvatske, a u njoj je ubijeno ili nestalo oko 2.000 Srba.

Hajduk je u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope pobedio norveškog predstavnika sa 2:0, a revanš se igra od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: