Preokret Partizana za plej-of i Evropu!

Fudbaleri Partizana velikim preokretom u revanš meču duela sa Steauom plasirali su se u plej-of za plasman u Ligu šampiona.

Izvor: ÐN

Sreda, 05.08.2015.

20:00

Default images
Starsportphoto

Partizan je na domaćem terenu savladao rumunski tim sa 4:2, iako je na poluvremenu imao gol zaostatka.

U prvom meču u Bukureštu 'crno-beli' su nadigrali Rumune, ali su remizirali 1:1, a sada su igranje u Evropi potvrdili velikim trijumfom nad Steauom.

Šampion Srbije napravio je još jedan veliki uspeh i sledeće sezone će svakako igrati u Evropi. Plasmanom u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona došli su do prilike da igraju u najelitnijem takmičenje na starom kontinentu.

Šampion Srbije napravio je još jedan veliki uspeh i sledeće sezone će svakako igrati u Evropi. Plasmanom u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona došli su do prilike da igraju u najelitnijem takmičenje na starom kontinentu.

Ukoliko u tome ne uspeju zagarantovan im je nastup u Ligi Evrope i više od pet miliona evra koje takav rezultat donosi.

Duel pred oko 30.000 ljudi na stadionu u Humskoj počeo je savršeno po domaći tim jer je Babović u osmom minutu iskoristio grešku Papa i doneo prednost Partizanu. Međutim, Steaua se oslobodila i do poluvremena uspela da preokrene preko Munirua i Hamruna.

Ključni trenutak meča desio se u 47. minutu kada je Darko Brašanac iznudio penal i crveni karton Varele, iako se činilo da je faul bio van kaznenog prostora. Valeri Božinov nije realizovao penal, pogodio je stativu, ali do izjednačenja došlo posle sat vremena igre. Marko Jevtović postigao je prvenac u crno-belom dresu uz mnogo sreće jer je njegov udarac Pap skrenuo u svoju mrežu.

Devet minuta kasnije viđen je najlepši momenat meča, kada je Andrija Živković majstorijom izbacio protivnika, a onda pogodio mrežu gostiju. Konačnih 4:2 postavio je Nikola Trujić u nadoknadi vremena.

Potencijalni protivnici Partizana na sutrašnjem žrebu biće Bazel, Seltik, APOEL, BATE Borisov i Dinamo Zagreb.

Partizan – Steaua 4:2
(Babović 8, Jevtović 60, Živković 69, Trujić 90+1 - Muniru 11, Hamrun 32)
Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Fabrisio, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović (od 90' Trujić), A. Živković, Oumaru, Božinov (od 60' Ilić)
Steaua: Kožokaru, Alsenat, Varela, Pap, Toška, Breveld (od 72' Tudorie), Muniru, Čipčiju (od 51' Giljerme), Hamrun (od 70' Janku), Popa, Tade

Tok meča:

Starsportphoto
Meč na ispunjenom stadionu u Humskoj počeo je minutom ćutanja posvećenom žrtvama „Oluje“ čija je danas 20. godišnjica.

Prvu akciju na meču Partizan je organizovao u drugom minutu preko desnog boka. Živković je odložio loptu do Vulićevića koji se ubacio, ali je njegov centaršut lako uhvatio golman Kožokaru.

Gosti iz Bukurešta uzvratili su već u sledećem napadu. Vulićević je lako ispao pre nego što je Balažic izbacio pokušaj povratne lopte. Ona se odbila do Hamruna koji je sa ivice kaznenog gađao suprotni ugao, ali je Fabrisio izbacio loptu u korner. Usledila su dva udarca iz ugla posle kojih je bilo gužve ispred Živka Živkovića – bez opasnosti.

Prvu ozbiljniju priliku 'crno-beli' su stvorili u petom minutu – Babović je izveo korner i dodao do Živkovića koji je lepo izbacio čuvara u kaznenom prostoru, ali mu je pre centaršuta lopta pobegla u gol aut.

Međutim, Partizan je krenuo sve opasnije da preti što se šampionu Srbije isplatilo već u osmom minutu. Vulićević je prihvatio loptu na desnom boku i centrirao, ali je njegov pokušaj izblokirao Toska. Lopta je nastavila da putuje ka golu Rumuna u visokom luku, a Pap je loše reagovao i sprečio Kožokarua da je uhvati – ona je pala ispred Babovića koji je sa nekih osam-devet metara poslao u praznu mrežu – 1:0.
Starsportphoto
Minut kasnije Andrija Živković oduzeo je loptu na levoj strani i dodao do Brašanca. Vezista Partizana namestio se i gašao sa 18 metara, pravo u golmana Steaue.

Ipak, prednost domaćih trajala je samo tri minuta jer je Muniru izjednačio iz prve ozbiljnije akcije. Posle centaršuta sa desne strane Tade je odgurnuo Balažica i verovatno napravio faul. Lopta je skakala, Vulićević je kratko izbacio glavom, ali pravo na volej zahuktalom Muniruu koji je iz prve poslao u donji levi ugao – 1:1.

Posle dva brza gola ritam utakmice je malo opao, ali je Partizan nastavio sa ofanzivnijom igrom. Prvo je Umaru šutirao pored gola sa nešto više od 25 metara, da bi nešto kasnije Babović bio blizu drugog pogotka.

Ponovo je Vulićević centrirao, ovoga puta nešto slabije, pa je lopta išla iza leđa jedinog strelca na meču. On je pokušao atraktivnim udarcem preko glave i bio zamalo neprecizan.
Starsportphoto
Sredinom prvog poluvremena ekipa iz Bukurešta se oslobodila pritiska i krenula da preti, pa je u 27. minutu golman Živković spasao svoj tim. Tade je utrčao u prostor i šutirao iskosa sa desne strane, čuvar mreže domaćih odbio loptu koja se od prečke odbila u korner.

Posle primljenog gola igrači Zorana Milinkovića nisu uspeli da kreiraju šanse iz nekoliko dobrih situacija, što im se osvetilo u 32. minutu. Alsenat je na 30 metara oduzeo loptu Petroviću i pronašao Popa na desnoj strani koji je vratio povratnu, a Alžirac Jugurta Hamrun potpuno sam sa 13-14 metara poslao loptu u donji levi Živkovićev ugao – 1:2.

Šest minuta kasnije lako je moglo da bude 2:2 da Valeri Božinov nije požurio posle prekida Babovića. Bugarin se našao u ofsajdu i sudija Vad je opravdano poništio njegov gol glavom na drugoj stativi.

Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, pa je Partizan u velikom problemu pred nastavak meča jer ga samo pobeda vodi u plej of Lige šampiona.
Starsportphoto
Partizan nije mogao da zamisli bolji početak poluvremena – Božinov je oduzeo loptu odbrani Steaue i proigrao Brašanca koji je izašao 1 na 1 sa Kožakaruom. Pametno se „uvalio“ Vareli koji ga je oborio i napravio penal, a sudija iz Mađarske mu je pokazao direktan crveni karton. Bugarski napadač uzeo je loptu, ali je sa bele tačke pogodio stativu.

Trener gostiju odmah je reagovao i umesto Čipčiua ubacio je Giljermea. Partizan je nastavio sa napadima želeći da iskoristi igrača više, dok su Rumuni akcije prekidali nekada i oštrim startovima. Alsenat, Hamrun i Giljerme brzo su zaradili javne opomene, ali Srbi nisu uspeli da ozbiljnije priprete.

Milinković se spremao da ubaci legendarnog kapitena Sašu Ilića kada je Partizan stigao do izjednačenja, a Marko Jevtović je postigao prvi gol za srpskog šampiona. Umaru mu je na isteku sata igre dodao loptu, a on pokušao udarcem sa nekih 25 metara. Lopta je na putu do gola pogodila Papa i prevarila Kožokarua – 2:2.

Posle izjednačenja kao da je došlo do opuštanja u redovima 'crno-belih' koje je moglo da ih košta primljenog gola. Ipak, imali su sreće jer je Tade bio neprecizan.
Starsportphoto
Napadalo se u talasima, a onaj Partizana fenomenalno je rešio Andrija Živković koji je u 69. minutu postigao maestralan gol. Loptu je na levoj strani dobio Umaru i uneo je u kazneni prostor. Kamerunac je dodao do Živkovića koji je primio, potom divno zalomio i „po burek“ poslao Alesanata i onda savršeno pogodio suprotni ugao za 3:2.

U sledećih desetak minuta Partizan je uspeo da preuzme kontrolu i ne dozvoli mnogo uzbuđenja, iako je Fabrisio nekoliko puta nepotrebno izbacio u aut. Pun samopouzdanja Živković je nastavio da dominira na protivničkoj polovini, a nakon još jednog njegovog sjajnog driblinga u 82. minutu usledio je centaršut ka Abubakaru ispred kojeg je Alsenat reagovao.

'Crno-beli' su potvrdili plasman u Evropu u prvom minutu nadoknade vremena preko povratnika Nikole Trujića koji se iz drugog puta najbolje snašao u petercu za veliko slavlje Partizana i trijumf rezultatom 4:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

782 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: