Rajković: Ne tražim alibi, biće bolje

Kapiten Crvene zvezde Predrag Rajković rekao je da veruje da će rezultati njegove ekipe u srpskom prvenstvu biti mnogo bolji nego u kvalifikacijama za LE.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.07.2015.

19:15

Default images
Starsport

Zvezda je eliminisana u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je u obe utakmice izgubila od kazahstanske ekipe.

"Pre svega, fizički nismo spremni, ali ne tražim alibi. Verujem da će u prvenstvu biti mnogo bolje", rekao je Rajković novinarima posle poraza od Kajrata u Almatiju i eliminacije iz evropskih takmičenja.

"Imali smo minus od dva gola posle prvog susreta, ali smo verovali da možemo to da stignemo. Ipak, primljen gol u 30. minutu nas je skroz poremetio. Nažalost, nismo prošli dalje", kazao je Rajković.

On je imao nekoliko odličnih intervencija, čime je sprečio ubedljiviji poraz od 2:1 u revanšu.

"Radim svoj posao, ali nisam zadovoljan jer nismo pobedili. Očekivao sam mnogo bolje", naveo je Rajković.

Njega je posebno pohvalio trener Kajrata Vladimir Vajs, rekavši da je Rajković "trenutno jedan od najboljih evropskih golmana".

"Hvala Vajsu na tako lepim rečima. Trudiću se i dalje da pružam što bolje partije, bilo u Zvezdi ili reprezentaciji", rekao je Rajković.

Vezni fudbaler Zvezde Saša Stojanović rekao je da misli da bi revanš bio drugačiji da su on ili Aleksandar Katai iskoristili šansu koju su imali kod 0:0.

"Imao sam šansu, posle toga i Aleksandar Katai... Da je tu postignut jedan gol, mislim da bi bilo drugačije", rekao je Stojanović.

On je dodao da je Kajrat zasluženo prošao dalje.

"Realno je ipak što su prošli, spremniji su od nas. Ovo moramo da zaboravimo za dan-dva, čeka nas prvenstvo i mislim da ćemo biti mnogo spremniji", kazao je Stojanović.

Levi bek Dušan Anđelković rekao je da rana eliminacija iz Evrope neće uticati na Zvezdu pred početak prvenstva.

"Verovatno da mogu, ali na nas sigurno neće uticati. Cilj je bio da prođemo, ali se tako namestilo... Teško nam pada eliminacija, ali ćemo koncentrisano ući u prvenstvo jer nam je cilj povratak titule", rekao je Anđelković.

Kako je rekao, sve bi bilo drugačije da je beogradski klub uspeo da iskoristi neku od prilika u prvom poluvremenu.

"Hteli smo iznenađenje, nismo hteli da srljamo, ali smo imali dobre šanse u prvom poluvremenu i bilo bi mnogo drugačije da smo iskoristili. Oni su ipak poveli i sa drugim golom stavili tačku na utakmicu. Posle toga je prolazak sveden na minimum", rekao je Anđelković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: