Aleksandrov još godinu dana u Oldenburgu

Srpski košarkaš Nemanja Aleksandrov produžio je ugovor sa Oldenburgom, potvrđeno je na sajtu nemačkog kluba.

Izvor:

Utorak, 07.07.2015.

16:41

Default images
Getty Images

28-godišnji Aleksandrov je sa ekipom Oldenburga potpisao ugovor na još godinu dana, uz mogućnost produžetka za još jednu godinu.

Klub iz Donje Saksonije je prethodnu sezonu završio na sedmom mestu, što im je donelo plasman u plej-of, gde su u četvrtfinalu poraženi od Albe.

Aleksandrov je rekao da su planovi za sledeću sezonu da se nadmaše rezultati iz prethodne.

"Zadovoljan sam zbog još jednog produžetka saradnje sa Oldenburgom. Ovde sam već dve sezone, dobro poznajem tim, dobro poznajem nemačku ligu i ovo je bila prava odluka. Želim da pomognem timu da naredne sezone ostvarimo još bolje rezultate", rekao je Aleksandrov.

Srpski krilni centar je ove sezone u Nemačkoj odigrao 35 utakmica i u proseku je za 24 minuta u igri beležio 10,2 poena i 4,2 skoka. Oldenburg se takmičio i u Evrokupu i Aleksandrov je u kontinentalnom takmičenju prosečno postizao 9,6 poena, uz 4,9 skokva.

"Uvereni smo da će Nemanja biti kamen temeljac za naš tim u narednoj sezoni. On ima izvanredan karakter, iskustvo u Bundesligi, a isto tako uživa da igra za Oldenburg", rekao je Mladen Drijenčić, trener Oldenburga.

Tokom karijere Aleksandrov je nastupao za FMP, Crvenu zvezdu, Olimpiju, Skavolini, Pepinster i Manresu, dok je ugovor sa Oldenburgom potpisao 2013. godine.

Kao član reprezentacije Srbije, učestovao je na Evropskom prvenstvu u Španiji 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: