Falkao: Srećan što sam u Čelsiju

Londonski Čelsi zvanično je potvrdio dovođenje Radamela Falkaa na pozajmicu iz Monaka do kraja sezone.

Izvor: AK

Petak, 03.07.2015.

15:16

Default images
foto: Beta/AP

Kolumbijac je prošlu proveo na pozajmici u Mančester Junajtedu, za koji je postigao samo četiri gola, pa "Crveni đavoli" nisu iskoristili opciju da ga otkupe od francuskog kluba.

"Veoma sam srećan što sam došao u Čelsi. Jedva čekam da počnu treninzi. Želim da pomognem timu da odbrani titulu i bude uspešan u Evropi", rekao je Falkao.

U suprotsnom smeru otišao je mladi Hrvat Mario Pašalić, koji će predstojeću sezonu provesti na pozajmici u Monaku.

Falkao je karijeru počeo u Lanseros Bojaki u rodnoj Kolumbiji, potom je prešao u River Plejt, a jedan od najboljih napadača sveta postao je igrajući za Porto i Atletiko Madrid.

Svojevremeno je u UEFA Superkupu postigao het-trik za Atletiko upravo protiv Čelsija 2012. godine. Pad forme počeo je posle povrede kolena u januaru 2014. godine, zbog čega je propustio i Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Na Stamford Bridžu ga čeka nekoliko ranijih saigrača – Tibo Kurtoa, Felipe Luis i Dijego Kosta, kao i zemljak Huan Kvadrado.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: