Mesi pronašao argentinskog Inijestu/Ćavija

Lionel Mesi je dotakao nebo sa Barselonom, ali ni približno uspeha nema sa reprezentacijom Argentine. To bi moglo da se promeni.

Izvor: AK

Petak, 03.07.2015.

13:37

Default images
foto: Beta/AP

"Gaučosi" će igrati u finalu Kopa Amerika, to možda i nije pravi pokazatelj prethodne tvrdnje, ali igre Argentine u Čileu jesu.

Posle dosta vremena Argentinci deluju veoma moćno i timski perfektno, a i sam Mesi igra verovatno najbolje utakmice u svojoj reprezentativnoj karijeri. Glavni razlog za to mogao bi da bude samo jedan čovek – Havijer Pastore.

Godinama se vodi debata zašto Mesi ne igra za Argentinu kvalitetno kao za Barselonu, a veliki deo javnosti smatra da je razlog za to što u reprezentaciji iza leđa nema Andresa Inijestu ili Ćavija Ernandesa.

Gledajući mečeve na Kopa Amerika prethodnih nedelja, moglo bi se reći da ga je konačno pronašao upravo u Pastoreu, igraču Pari Sen Žermena.

Mesi konačno ima partnera koga je očajnički tražio u reprezentaciji, sa kojim može bez greške da se poveže na terenu, što je popravilo njegove nastupe za reprezentaciju i samim tim rezultate Argentine.

Najbolji dokaz za to je polufinalni meč Kopa u kojem je Argentina savladala Paragvaj 6:1. Mesi i Pastore su dominirali po terenu, zvezda Barselone nije dala gol, ali je imao tri asistencije i direktno učestvovao kod još nednog gola.

U stopu ga je pratio Pastore koji je namestio jedan pogodak, te bio začetnik akcija kod još bar dva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: