Veljkov govor pred finale: Idemo kući sa zlatom!

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović održao je dirljiv govor svojim igračima pred finale sa Brazilom.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2015.

16:46

Default images
Starsport

Srbija je na nedavno završenom šampionatu sveta do 20 godina osvojila titulu pobedivši Brazil posle produžetaka sa 2:1.

U četvrtak je na SOS kanalu emitovan govor srpskog selektora samo nekoliko časova pred početak finalne utakmice:

"Svi mi imamo ispit zrelosti. Uostalom, danas je na najlepši mogući način naša zrelost ispraćena. Danas imamo maturu fudbalsku. Igramo finale Svetskog prvenstva, sa najboljim mogućim rivalom na svetu - sa Brazilom. Hoću da vam kažem da danas treba da uživamo. Nikakav pritisak ne treba da imamo, sem toga da želimo da pobedimo. To je onaj osnovni pritisak zbog koga smo rođeni, zbog koga igramo fudbal. Da uživamo i da pobedimo, je l' tako?. Hoću da vam kažem, momci, da danas ne treba niko posebno da se ističe. U kom smislu? Niko ne treba da se pojedinačno bori za svoju reputaciju. Svi vi koji ste ovde već ste se istakli. Svi vi koji ste ovde već ste se istakli i svi za vas znaju. Sve vas čeka vrhunska karijera. Danas treba da igramo za tim. Danas treba da budemo jedinstveni, kao što smo bili do sada. I još više.“

"Kako god da se zove naš protivnik, mi smo, momci, zaslužili ovo. Ovaj trofej. Mi smo, momci, rođeni da osvojimo ovaj trofej. Gledajte ga dobro, ovo treba da bude naše. Kako god bude bilo, samo da damo sve od sebe. Kao što smo davali do sada. Danas mora pečat da bude!. Danas je matura! Danas polažemo ispit, danas uzimamo diplomu. Idemo kući sa zlatom".

"Sad hoću svi da ustanete, momci. Hoću da se zagrlimo svi, kao što smo uradili prošli put, da se svi zagrlimo. I hoću sledeće, momci, ne treba sada da čitamo molitvu, niti bilo šta, sada hoću da se gledamo u oči. Svako kome treba da žmuri, neka zažmuri. Neka misli zbog čega smo zaslužili ovo. Šta je svako od vas uradio u životu zbog čega je uradio ovo. Šta je svako od nas i za koga hoće da osvoji ovo. Zagrlite se lepo, da osetimo jedan drugoga. Minut ćemo jedan da otćutimo, svako za sebe. Hoću da osetimo jedinstvo".

"Momci, ovde danas treba svako svakoga pogleda u oči i da kaže jedan drugome da će sve uraditi jedan za drugoga. Da će to uraditi zbog nas, zbog vas, zbog svih, zbog svega. Za sve nas."

Pročitajte i priču o Paunoviću iz drugog ugla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: