Rajković: Jedan tim – jedno srce

Golman omladinske reprezentacije Srbije Predrag Rajković rekao je da jedva čeka da se vrati u Beograd i sa nacijom proslavi titulu prvaka sveta.

Izvor:

Subota, 20.06.2015.

14:42

Default images
Getty Images

"Ostvario nam se san. Imali smo slavljeničku atmosferu u svlačionici, ali prava proslava nas čeka kada se vratimo u Beograd. Ova titula mnog znači za našu zemlju. Ne znam šta možemo da očekujemo, ali sigurno će biti nešto veliko", rekao je Rajković za sajt FIFA.

Srbija je u finalu posle produžetaka pobedila Brazil (2:1), a svečani doček povodom velikog uspeha zakazan je za ponedeljak ispred Skupštine grada.

On je dodao da je od samog početka verovao da Srbija može da se popne na krov sveta.

"Znao sam da možemo da postignemo nešto veliko ovde na Novom Zelandu i da možemo da budemo prvaci sveta. Igrali smo produžetke na svim utakmicama nokaut faze i to nam je pomoglo da naučimo da se izborimo sa pritiskom. Takođe, tu je i neverovatan timski duh, koji nas je vodio do titule u finalu protiv neverovatno jakog Brazila", objasnio je Rajković.

Na pitanje novinara koja je tajna uspeha Srbije na ovom šampionatu, Rajković je rekao:

"Veoma prosto, mi smo jedan tim sa jednim srcem. To je bio naš moto od početka, tako smo živeli, što je moglo da se vidi i na terenu".

Golman Crvene zvezde proglašen je za najboljeg čuvara mreže na prvenstvu.

"Nagrada mi mnogo znači. Ipak trebalo bi istaći da ona pripada celom timu, jer bez njihove pomoći nikada ne bismo osvojili titlulu", poručio je Rajković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: