Ćurčić: Nemamo čega da se stidimo

Selektor Srbije Radovan Ćurčić rekao je posle poraza od Danske da njegovi fudbaleri nemaju čega da se stide, jer su, kako je ocenio, odigrali dobru utakmicu.

Izvor: MN

Subota, 13.06.2015.

23:40

Default images
Starsport

Srbija je u Kopenhagenu poražena od Danske sa 0:2 u utakmici petog kola Grupe I kvalfikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Reprezentacija Srbije posle pet odigranih utakmica ima samo jedan bod i zauzima, pretposlednje četvrto mesto sa minimalnim šansama da izbori plasman na kontinentalni šampionat.

"Nažalost, nismo dobili ovu utakmicu, mislim da smo zaslužili više. Ono što sam rekao igračima u svlačionici posle meča jeste da nemamo čega da se stidimo... Odigrali smo dobru partiju. Napravili smo par grešaka, što se na našu žalost dešava već duži period, a to je jedna te ista stvar - protivnik sve to kažnjava i otvara utakmicu nepovoljno po nas. Prvo, a naročito drugo poluvreme je model kako mi želimo da igramo. Nismo bili dovoljno dobri u završnici. Imali smo mnogo više situacija da završimo napade na bolji način", rekao je Ćurčić novinarima posle meča u Kopenhagenu.

"Šanse jesu minimalne, ali kao što sam rekao i prošli put, borićemo se dok šansa postoji. Nećemo odustati", kazao je Ćurčić.

On je rekao da igračima za prikazanu igru nema šta da zameri i dodao da su pokazali kako se bori za nacionalni dres.
Starsport
"Nemam šta da zamerim. Nismo bili nagrađeni za dobru partiju. Danska je kvalitetna ekipa, a večeras nisu dominirali, čak, naprotiv, mi smo kontrolisali igru, pogotovo u drugom delu. Oni su nama probleme samo stvarali na pozitivne tranzicije, kao i protiv Portugala. U nekim situacijama u prvom delu, kada smo jurili rezultat, trebalo je brže da reagujemo, a ne da tražimo još neko dodavanje", rekao je selektor Srbije.

Na konstataciju novinara da se reprezentacija lako miri s porazima, Ćurčić je rekao da to nije tako i dodao da ekipi nedostaje samopouzdanja.

"Možda se na kraju meča stiče utisak da se lako mire s porazima, ali trebalo je da budete u svlačionici i da vidite da nije nimalo lako prihvaćen poraz. Znate, kada imate jedan bod i niste dugo dobili utakmicu u kvalfikacijama to utiče na ekipu... Njima nedostaje samopouzdanja i više vere u pobedu i u mečeve ulaze sa strahom od novog poraza i to se odražava na ekipu", rekao je Ćurčić.

Srbija će narednu utakmicu u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo odigrati na domaćem terenu protiv Jermenije četvrtog septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

230 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: