Mesi bez premca, Azar vredi više od CR7

Napadač Barselone Lionel Mesi ubedljivo je najskuplji fudblaer sveta, dok Eden Azar vredi više od Kristijana Ronalda.

Izvor: ÐN

Utorak, 09.06.2015.

11:49

Default images
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Prema istraživanju Centra za međunarodno istraživanje sporta (CIES), Mesi ubedljivo drži prvo mesto liste po kojoj se njegova tržišna cena kreće između 255,3 i 280,8 miliona evra.

Mesi je po ko zna koji put imao presudnu ulogu u sjajnoj sezoni Barselone koja se okitila triplom krunom – titulom u Primeri, Kupu kralja i Ligi šampiona.

Veliko iznenađenje na ovoj listi donosi nam već druga pozicija na kojoj je igrač Čelsija Eden Azar smenio Kristijana Ronalda.

CIES tvrdi da Azar na fudbalskom tržištu vredi između 135,4 i 148,9 miliona evra, dok se Ronaldova cena kreće od 113,3 do 124,7 miliona.

Osim statističkih parametara u obzir je pri pravljenju liste uzeto i to što je Portugalac napunio 30 godina, što je šest više od Belgijanca.

Njih trojica jedini su fudbaleri ćija vrednost prevazilazi 100 miliona, dok je na četvrtom mestu Brazilac Nejmar. Napadač Barse košta od 89,6 do 98, 5 miliona, a prvih pet kompletira Serhio Aguero iz Mančester Sitija. Iako se već mesecima spekuliše da španski giganti za žele da za Pola Pogbu izdvoje devetocifreno obeštećenje, vezista Juventusa, prema istraživanju Centra za međunarodno istraživanje sporta vredi između 70 i 77 miliona evra.

Osim spomenutih fudbalera, među najskupljih 10 nalaze se još Rahim Sterling, Dijego Kosta, Aleksis Sančes i Hames Rodriges.

Katalonski gigant ima najskuplji sastav trenutno – vrednost tima Barselona je neverovatnih 682 miliona evra.

Drugi je Čelsi (617,8), na trećem mestu je Real Madrid (545,1), dok su svi ostali daleko ispod. Slede Arsenal, Liverpul, Bajern Minhen, Mančester Siti, Mančester Junajted, Totenhem i Juventus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: