Kanada u 'finalu svih finala'

Hokejaši Kanade došli su do finala. Pobedili su Slovačku sa 3:2 i igraće sa Amerikancima za zlato.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

06:46

Default images

Pred punim tribinama Kanada Hokej Plejsa domaćin Igara stigao je do pobede zahvaljujući dobroj igri a Slovaci pokazalai puno želje i odigrali odličnu utakmicu. Dan pošto su Kanađanke postale olimpijske pobednice Kanađani su golovima Patrika Marloa, Brendona Moroua i Rajana Geclafa stigli do 3:0 posle dve trećine.

U poslednjoj, pak, Slovaci uspevaju da smanje razliku, Visnovski je strelac u 52, Handzus u 56. minutu ali je na kraju ostalo 3:2.

Demitra je promašio prazan gol neposredno pred zvuk sirene pa je slavlje Kanađana moglo da počne.

"Ovo je bila najveća zabava u mom životu," rekao je kanadski golman Luongo, "Gađali su nas pakovima, telima, sve su bacali. Slovaci su sjajan tim koji je zaslužio da bude ovde."

I Sidni Krozbi je rekao da se ništa neočekivano nije dogodilo.

"Očekivali smo da ovako igraju," rekao je Krozbi i pomenuo finale sa timom SAD, "Znamo da sledi najveći test. Amerikanci igraju sjajno na ovom turniru. Biće puno emocija i biće ozbiljna utakmica."

Golman Luongo je bio kratak.

"To svi jedva čekamo."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: