Amerikanci 'gazili' Fince za finale

Hokejaši Sjedinjenih Država plasirali su se u finale olimpijskog turnira pobedom nad selekcijom Finske, 6:1.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

00:34

Default images

Amerikanci će zahvaljujući ubedljivoj pobedi imati priliku da na pedesetu godišnjicu od zlatne medalje iz Skvo Velija još jednom postanu olimpijski pobednici. Polufinalni meč bio je veoma neobičan, selekcija koju vodi ušla je u duel sa Fincima silno motivisana delom i zbog poraza sa prethodnih Igara u Torinu u četvrtfinalu.

I pored toga, sjajne forme golmana Rajana Milera, kao i odličnog nastupa u duelu sa prvim favoritima takmičenja, Kanađanima, početak utakmice bio je senzacionalan.

Posle dva minuta i četiri sekunde igre Amerikanci su poveli, a posle 12.46 igre u prvom periodu bilo je 6:0! Amerikanci su tako srušili nacionalni rekord po broju postignutih golova u jednoj trećini na Olimpijskim igrama.

Strelci su bili Rajan Maloun, Zak Paris, Erik Džonson, Patrik Kejn dva puta i Pol Stastni.

Drugi period završen je bez pogodaka a pet minuta pre kraja Anti Metinen je postavio konačan rezultat meča, SAD - Finska 6:1.

Protivnik selekciji Sjedinjenih Država u finalu biće uspešniji tim iz drugog polufinala u kojem se sastaju Kanada i Slovačka. Finci, 'srebrni' iz Torina igraće za treće mesto sa poraženim iz tog meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: