Kim Ju-Na do zlata uz rekord

Kim Ju-Na iz Južne Koreje osvojila je zlatnu medalju u umetničkom klizanju na impresivan način, postavivši istovremeno novi svetski rekord.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

08:44

Default images

Kim je osvojila 150.06 poena, popravivši svoj i istovremeno svetski rekord koji je iznosio 133.95. Ukupan broj poena koje je osvojila je 228.56 što je takođe novi rekord. Korejka je u finalu imala 23.06 poena više od drugoplaisrane Mao Asade iz Japane, dok je Kanađanka Džouni Rošet osvojila bronzanu medalju.

19-godišnja Kim je tako osvojila prvu zlatnu medalju u umetničkom klizanju za Južnu Koreju. Koreja je prethodno osvajala medalje samo u brzom klizanju.

Dugo sam čekala na Olimpijske igre i osećam kao da sam odbacila sa sebe ogroman teret“, rekla je Kim posle trijumfa.

Domaća takmičarka Žouni Rošet osvojila je bronzanu medalju samo četiri dana nakon što joj je umrla majka. U emotivnom nastupu pred publikom u Pacifik Koloseum dvorani, Rošet je imala samo 2.86 poena manje od drugoplasirane Asade.

Srećna sam što sam na podijumu. Ovo je bio životni projekat moje majke i mene i uspeli smo“, rekla je Rošet.

Istovremeno, SAD su po prvi put ostale bez medalje u umetničkom klizanju u ženskoj konkurenciji, još od 1964. i Igara u Insbruku. Amerikanka Miraj Nagasu zauzela je četvrto mesto, ali sa celih 12.49 poena zaostatka za Kanađankom Rošet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: