Bjergenova donela zlato Norveškoj

Norvežanka Marit Bjergen donela je svojoj zemlji trijumf u štafeti na 4x5 kilometara u skijaškom trčanju na Olimpijskim igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2010.

21:27

Default images

Bjergenovoj je to treće zlato na Igrama u Vankuveru, posle pobeda u sprintu, klasičnim stilom, i u dohvatnoj trci na 15 kilometara. Norvežanka je tako postala prva od svih sportista koja je na 21. Zimskim Olimpijskim igrama osvojila tri zlata, uz koje je osvojila i bronzu na 10 kilometara.

Uz Bjergenovu u norveškom timu bile su i Vibeke Skoftrud, Tereza Johaug i Kristin Stermer Stajra, i one su trijumfovale u vremenu od 55:19.5 minuta, a njihovo zlato nijednog trenutka nije došlo u pitanje.

Srebrnu medalju, sa skoro 25 zaostatka u odnosu na pobednice, osvojile su Nemice, koje su u poslednjem krugu uspele da preteknu Italijanke, koje su ostale i bez bronze. Na treći stepenik pobedničkog postolja popele su se svetske šampionke Finkinje, sa za šest sekundi slabijim prolaznim vremenom od Nemica.

Još jednu medalju na Igrama u Vankuveru Nemicama su donele Katrin Celet, Mirijan Gosner, Evi Sahenbaher-Stele i Klaudija Nistad. Poslednje dve pomenute su pre tri dana osvojile zlato u ekipnom sprintom slobodnim stilom.

Bronzanu medalju za Finsku osvojile su Pirjo Muranen, Virpi Kuitunen, Rita-Lisa Roponen i Aino-Kaisa Sarinen, a potom su sledile takmičarke iz Italije, Švedske, Poljske, Francuske i Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: