Slovacki slave 'najveći uspeh'

Hokejaš Slovačke Miroslav Šatan ocenio je da je pobeda nad Švedskom sa 4:3 u četvrtfinalu olimpijskog turnira najveći uspeh tog sporta u istoriji zemlje.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2010.

11:47

Default images

"Ovo je sigurno najveće dostignuće u dosadašnjoj, kratkoj istoriji Slovačke. Sada ćemo prvo malo da uživamo u velikoj pobedi, a zatim ćemo da počnemo da se spremamo za polufinale", rekao je slovački hokejaš.

Slovačka će se u polufinalu sastati sa selekcijom Kanade, a takav plasman čini još većim činjenica da u četvrtfinalnoj utakmici sa Švedskom selektor Slovačke Jan Filc nije mogao da računa na povređenog Luboša Bartečka.

"Postoji šansa da on zaigra u polufinalu, ali konačnu reč daće naši lekari", izjavio je Filc.

Švedskim hokejašima Peteru Forsbergu (36) i Niklasu Lidstromu (39) protiv Slovačke su odigrali poslednju utakmicu na Zimskim Olimpijskim igrama u karijerama.

"Teško nam je posle ovakvog poraza. Ovo nije način na koji smo želeli da se oprostimo od Igara", rekao je Forsberg.

Švedska je na prošlim Igrama, održanim u Torinu pre četiri godine, osvojila zlatnu medalju pobedom nad Finskom u finalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: