Gerglova vodi, druga runda odložena

Austrijanka Elizabet Gergl nalazi se u vođstvu posle prve runde veleslaloma na Olimpijskim igrama u Vankuveru, dok je druga vožnja odložena zbog lošeg vremena.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2010.

00:01

Default images

Gerglova je prvu trku završila na vrhu u vremenu od 1:15.12, s prednošću od dve stotinke u odnosu na Francuskinju Tejnu Bairos, dok je treće mesto zauzela još jedna Austrijanka Katrin Cetel. Druga vožnja trebalo bi da bude održana u četvrtak od 18.30 časova po srednjeevropskom vremenu, dok bi se rezultati trke održane u sredu važili.

Četvrto takmičenje u konkurenciji žena u alpskom skijanju na Igrama u Vankuveru bilo pod znakom pitanja još pre početka trke, prvenstveno zbog guste magle u većem delu staze, a potom i snega, koji je počeo sve jače da pada.

Zbog teških uslova veliki broj takmičarki nije uspeo da završi vožnju, a među njima je bila i nova olimpijska šampionka u spustu Amerikanka Lindzi Von, koja je izletela sa staze, a potom udarila u zaštitnu ogradu. Amerikanka je u tom udesu polomila prst i zbog toga je ugroženo njeno učešće u slalomu koji je zakazan za petak.

Posle toga desio se veliki incident kada su organizatori dozvolili još uvek aktuelnoj olimpijskoj šampionki u veleslalomu Džuliji Mankuzo da krene, iako je Vonova u tom trenutku još uvek ležala na stazi. Da stvar bude još gora po Mankuzovu stjuarti su joj naložili da se spusti do kraja staze, a potom da se popne do starta i bez trenutka odmora odveze trku. Amerikanka je na kraju zauzela 18. mesto i sa suzama u očima je napustila stazu, a ceo događaj je samo povećao tenziju između dve timske koleginice.

Na trci su učestvovale i dve srpske predstavnice Jelena Lolović i Nevena Ignjatović, koje su zauzele 39, odnosno 40. mesto. Lolovićeva je imala zaostatak od četiri sekunde i 91 stotinke u odnosu na Gerglovu, dok je Ignjatovićeva bila sporija za jednu stotinku od iskusnije koleginice iz reprezentacije.

Takmičenje bi trebalo da se nastavi u četvrtak, po planu organizatora, ali pravila Međunarodne skijaške federacije (FIS) jasno kažu da nije moguće odložiti samo jednu vožnju, već samo celu trku.

Rezultati prve vožnje veleslaloma:
1. Elizabet Gergl (Austrija) 1:15.12
2. Tejna Barios (Francuska) + 0.02
3. Katrin Cetel (Austrija) + 0.16
4. Eva-Marija Brem (Austrija) + 0.26
5. Tina Maze (Slovenija) + 0.27
6. Viktorija Rebensburg (Nemačka) + 0.35
7. Marija Riš (Nemačka) + 0.48
8. Manuela Melg (Italija) + 0.67
9. Tesa Vorli (Francuska) + 0.68
10. Katrin Helcl (Nemačka) + 0.69
...
39. Jelena Lolović (Srbija) + 4.91
40. Nevena Ignjatović (Srbija) + 4.92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: