Srpski bob tim spreman za nastup

Olimpijski bob tim Srbije, u sastavu ’pilot’ Vuk Rađenović, Slobodan Matijević, Miloš Savić i Igor Šarčević, takmičiće se u Vankuveru 26. i 27. februara.

Srpski bobisti održali su nekoliko treninga na tehnički izuzetno zahtevnoj stazi u Vankuveru, koju su sportski stručnjaci ovih dana nazvali i najtežom na svetu.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2010.

16:30

Default images

Staza je izuzetno teška, i veliki je uspeh završiti na klizaljkama trku. Među pilotima vlada mišljenje da bi trebalo da budemo svi srećni kad uspemo da provezemo do kraja bez prevrtanja. Do sada smo imali četiri spuštanja u četvorosedu, i sve je proteklo bez ikakvih problema. Nadam se da uz dobru vožnju i solidan start možemo da budemo među prvih 15 ekipa”, kaže Vuk Rađenović, pilot srpskog olimpijskog bob tima.

Bez obzira na brojne problem i uobičajeni manjak novca zahvaljujući sponzoru bobisti Srbije imaju dobru opremu, sprinterice za bob, kaloše za bob sprinterice, kacige, kombinezone za takmičenje i trening, zaštitne košulje od specijalnog kevlar platna i zimske jakne.

Iznajmljen je odličan bob, a zahvaljujući Telenoru, ne moramo da brinemo o opremi, imamo sve šta nam je potrebno za treninge i takmičenje. Dobro smo raspoloženi, momci dolaze do neophodne kilaže kako bismo što više tegova izvadili iz boba. Potrebno je da se koncentrišemo, imamo dobar start i nadamo se uspehu”, dodaje Rađenović.

Drugi tim Švajcarske, prvi timovi Australije i Lihtenštajna otkazali su učešće zbog zdravstvenih problema. Ekipe koje su preostale su najbolje, kandidati za medalju su prvi i drugi tim Nemačke, prvi timovi Rusije, SAD i Švajcarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: