Sven Kramer: "Baš sam ljut"

Sven Kramer, holandski klizač, postigao je vreme vredno olimpijskog rekorda na trci na 10.000 metara ali je ostao bez medalje zbog propusta svojih trenera.

"Baš sam ljut, nemam običaj da krivim druge ljude ali sada ne mogu da uradim ništa drugo," rekao je Kramer posle trke.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2010.

14:21

Default images

Naime, njegovi treneri, a praksa u brzom klizanju je da treneri stoje pored trke i obaveštavaju takmičare o tome kojom stazom idu, kakvo im je prolazno vreme ili ukazuju na greške, su mu rekli da pređe u unutrašnji deo staze iako u tom trenutku to nije smeo da uradi.

Kramer, trostruki šampion na 5000 i 10000 metara, pravilno je klizao do kobnog saveta.

"Hteo sam da uđem u spoljni deo staze ali je Gerard Kemkers viknuo 'unutrašnja', pomislio sam da je on u pravu i skrenuo," rekao je Kramer, "To je pitanje koncentracije."

Kramer je na kraju bacio naočare kada mu je rečeno da je diskvalifikovan a kaže da nije znao šta je razlog.

"Mislio sam da sam klizaljkama slučajno prešao u pogrešnu stazu i da je to razlog. Ipak, već tada mi je bilo jasno da nešto drugo nije u redu," kaže Holanđanin.

"Morate da donesete odluku u deliću sekunde. Posle svega znam da je trebalo da uradim ono što sam ja pomislio ali sam tada imao dilemu. To je zaista loše, baš skupa greška."

Holanđani dugo vladaju dugim stazama a Kramer je najbolji od njih. Trku je završio sa vremenom za četiri sekunde boljim od novog olimpijskog pobednika, Seung Hun Lija iz Južne Koreje.

"Bez obzira na sve, klizao sam bolje nego ikada na 10000 metara, možda je ovo bila najbolja trka u karijeri," rekao je Kramer, "Sve je išlo kako treba, nisam se umorio..."

Krameru je u Vankuveru ostao još jedan nastup, član je holandske štafete koja će se boriti za medalje u petak i subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: