Nojnerova umorna za treće zlato

Dvostruka olimpijska šampionka u bijatlonu Nemica Magdalena Nojner neće učestvovati u štafeti koja je na Igrama u Vankuveru na programu u utorak.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2010.

22:34

Default images

Nojnerova, koja je na 21. Zimskim Olimpijskim igrama osvojila zlata u dohvatnoj trci na deset kilometara i na 12,5 kilometara masovnim startom, saopštila je svom timu da je završila sa takmičenjem u Vankuveru.

Magdalena je odlučila da ne učestvuje u štafeti. To je samo njena odluka“, rekao je portparol tima Nemačke.

23-godišnja Nemica, koja je pored dva zlata u Vankuveru osvojila i srebro u sprintu na 7,5 kilometara, izjavila je da je umorna posle učešća na četiri trke i da želi da njene timske koleginice dobiju šansu da se pokažu na Olimpijskim igrama. Očekuje se da će Nemačku u utorak u predstavljati Andrea Henkel, Kati Vilhelm, Martina Bek i Simone Hausvald.

Nojnerova je u Vankuveru debitovala na Olimpijskim igrama, a pre njih je šest puta trijumfovala na svetskom prvenstvu, dok je 2008. godine postala najmlađa osvajačica Svetskog kupa u bijatlonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: