Bodi Miler: „Biću ponosan do kraja života“

Od početka Olimpijskih igara u Vankuveru Bodi Miler je išao uzlaznom putanjom. Prvo je u spustu osvojio bronzu, pa srebro u superveleslalomu, a potom i zlato u superkombinaciji. Pre Vankuvera Miler je učestovao i na Igrama u Solt Lejk Sitiju i Torinu i osvojio dva srebra na svom tlu pre osam godina i sada je broj olimpijskih medalja doveo do pet, a u narednih nedelju dana ga očekuju još dve trke – veleslalom i slalom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2010.

01:50

Default images

Mnogi bi rekli da je bilo i krajnje vreme da Miler osvoji zlato, a on je čak pre početka Igara u Vankuveru rekao da zbog medalje neće menjati svoj stil. Ipak, uspeo je da dođe do najsjajnijeg odličja i kaže da je osećaj savršen i da će zbog tog ostvarenja biti ponosan do kraja života.

Osvajanje mog prvog zlata nije moglo da bude savršenije. Način na koji sam sve izveo, kako sam skijao, zbog svega toga ću biti ponosan do kraja života. Osećaj je neverovatan. Ne tražim ništa više“.

Miler ističe da nedeljna trka za njega nije bila nimalo laka, već da je bila veoma i psihički i fizički iscrpljujuća.

Kao da sam goreo. Trka je bila psihički i fizički veoma iscrpljujuća posle toliko godina skijanja. Jedna noga mi je povređena, a druga je već za penziju. Morao sam mnogo da radim da bih bio spreman za trku, što mi je posebno teško palo.

Bio sam mnogo umoran, ali sam znao da je ovo verovatno moja najbolja šansa za pobedu i da moram mnogo da rizikujem. Skijao sam kao lud i kada sam prošao kroz cilj, kao i uvek, stao sam i uživao. Za moje prvo olimpijsko zlato, ovo je savršeno“.

Do kraja 21. Zimskih Olimpijskih igara Milera očekuju veleslalom, za dva dana, i slalom, sledeće subote, a on ističe da će mu biti teško da i na tim trkama nastavi sa dobrim rezultatima kakve je nizao u poslednjih nedelju dana.

Biće mi teško da nastavim ovim tempom. Nisam više toliko mlad i poprilično sam iscrpljen“, rekao je Bodi Miler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: