Marija Riš: „Osećaj je neverovatan“

Posle slabog izdanja u spustu, u kojem je osvojila osmo mesto, Nemica Marija Riš je samo dan kasnije došla do prvog olimpijskog zlata u karijeri na debitantskim Igrama. Rišova je u Vankuveru trijumfovala u superkombinaciji, ispred Amerikanke Džulije Mankuzo i Anje Peršon iz Švedske, dok velika favoritkinja Lindzi Von nije uspela da završi drugi deo trke, slalom, iako je vodila posle spusta.

Izvor: B92

Petak, 19.02.2010.

02:09

Default images

Osećaj je neverovatan, pokušala sam da mislim pozitivno i verovala sam da mogu opet da budem u vrhu. Nisam bila nervozna i u tome je bio ključ, jer je u spustu bila potpuno drugačija situacija“.

Nemica je prethodne Olimpijske igre, koje su pre četiri godine bile održane u Torinu, propustila zbog teške povrede kolena, ali je od tada njena karijera krenula uzlaznom putanjom. Ipak, nijedna od titula koju je osvojila do sada ne može da se poredi sa olimpijskim zlatom, a Rišova ističe da trka nije bila teška

Staza je bila prava napadačka, ali ne toliko teška. Trener mi je rekao da napadnem, to sam uradila i isplatilo se“, rekla je Marija Riš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: