Marit Bjergen najbolja u sprintu

Norvežanka Marit Bjergen trijumfovala je u skijaškom trčanju u sprintu, klasičnim stilom, na Olimpijskim igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Sreda, 17.02.2010.

23:22

Default images

Bjergenova, koja je u ponedeljak osvojila bronzu u sprintu na deset kilometara slobodnim stilom, je do prve titule olimpijske šampionke na svojim trećim Igrama došla u vremenu od 3:39.2 minuta posle pređenih 1.400 metara u finalu. Pored Norvežanke na podijumu su se našle dve velike favoritkinje za trijumf u Vankuveru Justina Kovalčik iz Poljske i Slovenka Petra Majdič, veliki heroj trke.

Posle najbržeg vremenna u kvalifikacijama, a potom i četvrtfinalu i polufinalu Bjergenova se u finalu odvojila od rivalki i ubedljivo došla do trijumfa. Kovalčikova je na prvoj trci na Igrama u Vankuveru razočarala osvajanjem petog mesta, a u sredu je pokazala da su je mnogi s pravom smatrali favoritkinjom za osvajanje medalje.

Iza Norvežanke i Poljakinje našla se Majdičeva, čiji je pad pre početka kvalifikacija bacio u senku celo takmičenje u sprintu klasičnim stilom. Slovenka je pala u jarak, ali je potom uzela učešće u kvalifikacijama, ali je po njihovom završetku morala da bude odvezena u bolnicu, gde joj je utvrđen relom rebara i probijeno plućno krilo. Po povratku na stazu herojski se držala i Sloveniji donela prvu medalju u Vankuveru, a na dodelu medalja je, zbog povrede, došla u invalidskim kolicima.

Naredno takmičenje u skijaškom trčanju u konkurenciji žena na programu je u petak, za kada je zakazana trka na 15 kilometara postepenim startom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: