Bilodu doneo prvo zlato Kanadi

Kanađanin Aleksandr Bilodu doneo je prvo zlato domaćinu 21. Zimskih Olimpijskih igara trijumfom u akrobatskom skijanju slobodnim stilom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.02.2010.

04:05

Default images

Bilodu je do pobede došao ukupnim skorom od 26,75 bodova, ispred velikog favorite i branioca olimpijskog zlata Australijanca Dejla Beg-Smita. Bronzanu medalju osvojio je Amerikanac Brajon Vilson.

Nedeljnim trijumfom Bilodu je postao prvi sportista svoje zemlje koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama održanim u Kanadi. Do sada je Kanada dva puta bila domaćin najprestižnijeg svetskog takmičenja, letnjih 1976. godine u Montrealu, i zimskih 1988. u Kalgariju, ali oba puta je ostala bez zlata. Kanađani su u Montrealu osvojili 11 medalja, au Kalgariju pet, dve srebrne i tri bronzane.

"Mislim da još uvek ne shvatam šta se desilo. Ali, još mnogo slavlja je pred Kanadom", rekao je Bilodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: