Zlato za Feliksa Loha u sankanju

Nemac Feliks Loh osvojio je titulu olimpijskog šampiona u sankanju na Igrama u Vankuveru

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.02.2010.

02:07

Default images

Loh, je aktuelni svetski šampion, do olimpijskog zlata došao ukupnim vremenom od 3:13.085, s prednošću od skoro sedam desetinki u odnosu na sunarodnika Davida Melera. Na treći stepenik pobedničkog postolja popeo se Armin Cegeler iz Italije, koji nije uspeo da odbrani titule osvojene na Igrama u Torinu i Solt Lejk Sitiju, pre četiri, odnosno osam godina.

Trijumfom u Vankuveru Loh je sa 20 godina postao najmlađi olimpijski šampion u sankanju u istoriji, a cello takmičenje u toj discipline na 21. Zimskim Olimpijskim igrama ostalo je u senci pogibije 21-godišnjeg Gruzijca Nodara Kumaritašvilija, koji je izgubio život tokom treninga u petak. Kumaritašvili je poginuo kada je pri brzii od 145 km/h izleteo sa staze i udario u stub.

Zbog pogibije tragedije koja se dogodila u petak organizatori su iz bezbednosnih odlučili da skrate stazu i u konkurenciji muškaraca, žena i parova. Takva odluka izazvala je veliko nezadovoljstvo kod takmičarki, koje će se za medalje boriti u ponedeljak i utorak. Takmičenje parova zakazano je za sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: