Pacifik Koloseum, najstarije zatvoreno borilište

Nekada dom NHL tima Vankuver Kanuksa “Pacifik Koloseum” će tokom trajanja 21. Zimskih Olimpijskih igara ugostiti takmičare u umetničkom klizanju i klizanju na kratkoj stazi.

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2010.

03:31

Default images

Najstarije zatvoreno borilište na Igrama u Vankuveru je izgrađeno 1968. godine, a prva NHL utakmica u njemu održana je 9. oktrobra 1970. godine kada su Los Anđeles Kingsi savladali Kanukse na debiju u najjačoj hokejaškoj ligi. “Pacifik Koloseum” nije dom hokejaša Kanuksa već 15 godina, pošto su se oni 1995. godine preselili u “General Motors Plejs”.

Tokom godina arena je nekoliko puta renovirana, poslednji put 2007. godine, kada je u njoj postavljena nova ledena površina, specijalno za potrebe Igara u Vankuveru. Tokom trajanja najprestižnijeg takmičenja u zimskim sportovima u zavisnosti da li je u pitanju umetničko klizanje ili klizanje na brzoj stazi moći će da primi oko 14.000 gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: